„Din 1986 Stan Platt promovează imaginea Marii Britanii în Europa prin fundaţia ‘Light Into Europe’. Programul fundaţiei a contribuit semnificativ la îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor şi tinerilor cu deficienţe de vedere din România. Stan a jucat un rol important în schimbarea atitudinii societăţii faţă de persoanele cu dizabilităţi, îmbunătăţind gradul de conştientizare asupra drepturilor lor şi ajutându-i să ducă o viaţă cât mai independentă”, se spune în comunicatul ambasadei britanice.
Platt a conceput şi dezvoltat primul program cu „câini ghizi pentru persoane cu deficienţe de vedere din România” şi strategia de reproducere pentru a asigura următoarea generaţie de câini-ghizi.
„Să faci parte din lista de onoruri a celor care primesc un OBE în anul Jubileului Reginei este într-adevăr o mare onoare. Este recunoaşterea realizărilor remarcabile pe care echipa mea şi cu mine le-am avut pe durata ultimilor ani. Accept OBE-ul cu mândrie şi cu convingerea de a continua să îi ajutăm pe cei care au nevoie de noi”, a declarat Stan Platt, citat în comunicatul ambasadei.
Stan Platt trăieşte în România, fiind un „membru foarte respectat” al comunităţii britanice de aici, după cum notează pe blog-ul său ambasadorul Martin Harris, care elogiază activitatea lui Platt.