- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Stănculescu primeşte pensie de general, deşi a fost degradat la soldat
Victor Athanasie Stănculescu - condamnat la 15 ani de detenţie şi la degradare militară - beneficiază de o pensie de general de aproximativ 2.000 de lei, deşi i s-a retras gradul de general la cel de soldat
Stănculescu primeşte pensie de general, deşi a fost degradat la soldat
Stănculescu, căruia în urma sentinţei în dosarul privind Revoluţia de la Timişoara i s-a retras gradul de general la cel de soldat, va primi în continuare aceeaşi pensie ca înainte de condamnare, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Andreea Dumitru, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.
Potrivit oficialului citat, pensia lui Victor Atanasie Stănculescu, care este confidenţială rămâne nemodificată, deoarece drepturile băneşti ale acestuia au fost stabilite înainte de data la care a avut loc condamnarea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Andreea Dumitru a adăugat că Stănculescu beneficiază doar de pensie, care ar fi în jur de 2.000 de lei, fără alte sporuri sau venituri din partea MAp.
Dumitru a precizat că, după emiterea sentinţei de către instanţa supremă, Statul Major General, la primirea condamnării, a redus gradul lui Victor Atanasie Stănculescu de la cel de general la soldat, ultimul grad din Armată şi l-a scos din evidenţele militare.
Pensiile generalilor de Armată sunt între 1.500 şi 2.500 de lei, plus alte sporuri.
Contactat de MEDIAFAX, ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat că "degradarea este determinată de hotărârea dată de instanţă şi este prevăzută, de altfel, în sentinţă care este executorie".
Întrebat în legătură cu faptul că pensia rămâne nemodificată, ministrul a spus că nu doreşte să comenteze acest subiect. El a precizat doar că, "în principiu, în materie de drept funcţionează principiul drepturilor câştigate".
În 4 aprilie 2007, un complet de trei judecători al instanţei supreme a hotărât condamnarea la câte 15 ani de închisoare a celor doi generali în rezervă şi degradarea militară a lor, fiind găsiţi vinovaţi de acuzaţiile de omor deosebit de grav în dosarul revoluţiei de la Timişoara. Hotărârea a fost contestată la completul de nouă judecători, care a soluţionat definitiv procesul.
Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat pe Victor Athanasie Stănculescu la 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav şi la cinci ani de interzicere a unor drepturi. Totodată, el a mai primit şapte ani şi şase luni de detenţie pentru tentativă la omor deosebit de grav, pedeapsa fiind asociată cu patru ani de interzicere a unor drepturi. Prin contopire, Stănculescu va executa pedeapsa cea mai grea, de 15 ani, la care se va adăuga şi pedeapsa degradării militare.
Tot la 15 ani de detenţie şi cinci ani de interzicere a unor drepturi a fost condamnat şi generalul Mihai Chiţac, pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav. La această pedeapsă s-a adăugat şi cea privind degradarea militară.
În 16 octombrie, completul de nouă judecători al instanţei supreme a respins recursul generalilor faţă de condamnarea lor la 15 ani de detenţie, astfel că au rămas cu pedepsele stabilite de completul de trei judecători.
Hotărârea este definitivă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO