Stănişoară: În scandalul Ciorogârla, trebuie să ne bazăm atitudinea pe fapte
Întrebat dacă are vreun indiciu referitor la locul unde s-ar putea afla armele, Stănişoară a spus: "Deocamdată n-am un răspuns la întrebarea dumneavoastră". El a precizat însă că a ştiut despre câte arme este vorba încă după primul inventar, având însă grijă să nu precizeze concret, oficial, numărul acestora.
De asemenea, întrebat cum explică faptul că la ultima verificare nu ieşiseră arme lipsă, Stănişoară nu a putut da un răspuns concret.
"Cum să explic?! A fost o verificare, un inventar. El s-a făcut. Ce a rezultat s-a consemnat în procesul-verbal", a spus Stănişoară.
La rândul său, întrebat în legătură cu cazul Ciorogârla şi cu cazul "Floricel Achim", fostul ministru al Apărării, Teodor Meleşcanu, în prezent preşedinte al Comisiei de apărare din Senat, a spus că este bizar faptul că acestea au dus la demiterea a doi şefi de arme.
"În mod ciudat, ambele cazuri au fost urmate de înlocuirea şefilor statelor majore responsabile. După afacerea Ciorogârla, a fost schimbat generalul Croitoru, iar după «Floricel Achim» a fost schimbat generalul Frunzetti care a fost promovat între ghilimele la UNAp", a răspuns el.
Unsprezece militari au fost trimişi în judecată, în 2 martie, în cazul furtului de arme de la unitatea militară din Ciorogârla, pentru furt calificat, călcare de consemn şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Citeşte şi:
Meleşcanu: Stănişoară a dat răspunsuri nesatisfăcătoare; Stănişoară: Meleşcanu nu m-a întrebat nimic
MApN, parte civilă în dosarul privind furtul armelor de la Ciorogârla
Şapte din cei 11 militari anchetaţi în cazul de la Ciorogârla, rămân în arest