- Home
- Social
- FOCŞANI , (19.11.2018, 11:31)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video STAREA DRUMURILOR | Probleme în trafic din cauza ninsorii în mai multe zone din ţară: Convoi de trei autocare cu copii, însoţit de drumari la destinaţie/ Zeci de maşini avariate, în Capitală | FOTO, VIDEO
Ninsoarea a provocat blocaje pe mai multe drumuri naţionale, iar în unele zone din ţară traficul a fost dat peste cap din cauza zăpezii.
Urmărește
2111 afișări
Restricţii de trafic pe două drumuri naţionale din Iaşi, din cauza ninsorii
Traficul rutier este restricţionat pe două drumuri naţionale din Iaşi pentru maşinile de peste 7,5 tone, pentru evitarea accidentelor şi a blocajelor, în condiţii de ninsoare abundentă.
Potrivit DRDP Iaşi, autorităţile au decis instituirea unor restricţii de tonaj pe DN 28A, între Târgu Frumos – Paşcani – Moţca, respectiv pe DN 28, între Casa de apă şi Târgu Frumos, pentru autovehiculele cu sarcina maximă admisă de peste 7,5 tone.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Restricţiile au fost impuse din cauza ninsorilor abundente, pentru evitarea riscului de accidente rutiere grave şi crearea de blocaje în trafic.
În judeţul Iaşi, circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu sectoare de zăpadă frământată, pe fondul căderilor consistente de precipitaţii.
Restricţii de trafic pe două drumuri naţionale din Iaşi, din cauza ninsorii
Traficul rutier este restricţionat pe două drumuri naţionale din Iaşi pentru maşinile de peste 7,5 tone, pentru evitarea accidentelor şi a blocajelor, în condiţii de ninsoare abundentă.
Potrivit DRDP Iaşi, autorităţile au decis instituirea unor restricţii de tonaj pe DN 28A, între Târgu Frumos – Paşcani – Moţca, respectiv pe DN 28, între Casa de apă şi Târgu Frumos, pentru autovehiculele cu sarcina maximă admisă de peste 7,5 tone.
Restricţiile au fost impuse din cauza ninsorilor abundente, pentru evitarea riscului de accidente rutiere grave şi crearea de blocaje în trafic.
În judeţul Iaşi, circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu sectoare de zăpadă frământată, pe fondul căderilor consistente de precipitaţii.
Convoi de trei autocare care transportau copii, însoţit de drumari la destinaţie
Un convoi de trei autocare care transportau grupuri de copii a fost însoţit de drumari pentru a putea tranzita în siguranţă graniţa dintre judeţele Bacău şi Covasna.
Potrivit CNAIR, drumarii de la DRDP Iaşi, îmreună cu cei de la DRDP Braşov au însoţit un convoi de 3 autocare care transportau grupuri de copii pentru a se asigura că vor ajunge la destinaţie fără probleme.
Astfel, cele 3 autocare au fost însoţite de o echipă formată din lucrători ai DRDP Iaşi şi DRDP Braşov pentru a putea tranzita în siguranţă graniţa dintre judeţele Bacău şi Covasna. Echipa CNAIR s-s asigurat că autocarele au ajuns fără incidente pâna la Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, acolo unde carosabilul este curat.
Blocajele apărute în trafic sunt cauzate frecvent de autoturisme grele neechipate corespunzător pentru condiţiile actuale de trafic, atrage atenţia compania.
”Facem apel la conducătorii auto, în special la cei de autocamioane, să nu plece la drum fără echipamentul de iarnă specific acestui sezon şi să conducă prudent pentru a vita eventuale incidente în trafic care crează blocaje şi îngreunează intervenţia utilajelor de deszăpezire. Frontul atmosferic afectează în prezent, în mod special, Transilvania şi Moldova. În aceste condiţii, direcţiile regionale ale CNAIR au început să acţioneze încă de aseară pentru a menţine circulaţia deschisă pe drumurile publice”, susţine CNAIR.
La nivel naţional, până luni la ora 12.00 drumarii au intervenit cu 555 de utilaje şi au împrăştiat 3.634 de tone de material antiderapant.
Trafic restricţionat pe trei drumuri naţionale din Bacău pentru maşinile de peste 3,5 şi 7,5 tone
Traficul rutier este restricţionat pe trei drumuri naţionale din Bacău pentru maşinile de peste 3,5, respectiv 7,5 tone, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să cureţe carosabilul.
Potrivit Centrului Infotrafic, în judeţul Bacău, pentru a permite utilajelor să cureţe în mod eficient carosabilul, începând cu ora 13.00, au fost instituite restricţii pe două drumuri naţionale.
Astfel, pe DN11 Oneşti- Bacău şi pe DN 2G Bacău- Moineşti restricţiile vizează autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, iar pe DN11 Oneşti – Oituz autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Circulaţie îngreunată în judeţul Harghita
Microbuz cu 6 pasageri, implicat într-un accident în Botoşani, din cauza zăpezii
Traficul rutier este blocat, în jurul orei 12.00, pe DN29B Botoşani- Flămânzi, în comuna Bălăuşeni, judeţul Botoşani, din cauza unui acccident în care au fost implicate un autoturism şi un microbuz cu şase pasageri. Drumul este acoperit cu zăpadă şi ninge abundent.
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că în judeţul Botoşani, traficul este blocat pe DN29B Botoşani- Flămânzi, pe raza comunei Bălăuşeni, din cauza unui acccident în care au fost implicate un autoturism şi un microbuz cu 6 persoane.
Carosabilul este acoperit cu zăpadă şi ninge abundent.
Până la această ore nu sunt informaţii despre eventualele persoane rănite.
Se acţionează şi se împrăştie material antiderapant.
Efectele ninsorii în Capitală: 91 de copaci căzuţi pe carosabil şi autoturisme;67 de maşini avariate
Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au intervenit, până luni la ora 12.00, pentru îndepărtarea a 91 de copaci/crengi de pe carosabil sau autoturisme, fiind avariate 67 de maşini, în urma ninsorii căzute în Capitală.
"Până la ora 12:00 ISU BIF a intervenit pentru degajarea a 91 de copaci/crengi de pe carosabil sau autoturisme, fiind avariate 67 autoturisme", informează ISU Bucureşti-Ilfov.
Bucureştiul a ieşit, luni, de sub incidenţa avertizării cod galben de ninsoare, însă meteorologii avertizează că până luni seara vremea va fi rece şi predominant închisă, iar stratul de zăpadă va continua să se topească. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40 -50 km/h în prima parte a zilei de luni, apoi va slăbi treptat în intensitate. Temperatura maximă va fi de 2 -4 grade.
Noaptea, vremea se va menţine rece, iar temperatura minimă se va situa în jurul valorii de minus 3 grade. Marţi dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă.
Marţi, vremea va fi în continuare închisă şi rece. Temporar din a doua parte a zilei va ploua, moderat cantitativ noaptea, vor fi condiţii de polei, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de minus 1 - 0 grade.
Începând de miercuri dimineaţa până joi dimineaţa la ora 8.00, vremea va fi închisă şi deosebit de rece. Ziua temporar va ploua, iar seara şi noaptea vor fi precipitaţii, la început sub formă de lapoviţă când vor fi condiţii de polei, apoi doar ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Temperatura maximă va fi de 1 - 2 grade, iar cea minimă va fi de minus 2 - minus 1 grad.
Iarnă la Rânca. Stratul de zăpadă are 20 de centimetri, pe marginea drumului
Traficul rutier pe DN 67 C se desfăşoară, luni, în condiţii de iarnă, între Novaci şi Rânca, judeţul Gorj. Drumarii au împrăştiat au împrăştiat peste 11 de tone de material antiderapant, în ultimele 24 de ore, stratul de zăpadă fiind, pe marginea drumului, de aproximativ 20 de centimetri.
Drumarii din Gorj au intervenit permanent, în ultimele 24 de ore, în tot judeţul fiind împrăştiate peste 200 de tone de material antiderapant.
”Noaptea trecută, pe drumurile naţionale administrate de SDN Târgu-Jiu au acţionat 34 de utilaje şi au fost răspândite 204 tone de material antiderapant. Nu au fost drumuri blocate. A fost zăpadă pe drum, când ningea abundent, am acţionat cu lamele, drumurile sunt curate, cu excepţia Novaci-Rânca”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristi Tudor, reprezentantul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu.
Traficul rutier pe DN 67 C, în zona montană Rânca, se desfăşoară, luni, în condiţii de iarnă. Între Novaci şi Rânca, strarul de zăpadă măsoară în unele zone şi cinci centimetri, pe carosabil.
”Pe DN 67 C, Novaci-Rânca, zăpada măsoară între 3 şi 5 centimetri. În decor sunt 20 de centimetri. Se acţionează în continuare pentru asigurarea condiţiilor optime de trafic. Au fost răspândite 11 tone de material antiderapant. La Rânca am acţionat cu cinci utilaje şi două încărcătoare. Facem apel la conducătorii auto, în special cei de autocamioane, să aibă maşinile pregătite, să aibă lanţuri în permanenţă, când pleacă la drum, anvelope de iarnă. Ei sunt cei care ne blochează drumul şi degeaba avem utilaje, dacă rămân în drum, nu mai putem să trecem şi rămâne totul blocat”, a mai declarat Cristi Tudor.
În Vrancea, o ambulanţă cu pacient, blocată în zăpadă
Şase maşini şi o ambulanţă care transporta un pacient au rămas blocate în zăpadă în judeţul Vrancea. Au intervenit drumarii de la Drumuri Naţionale Vrancea.
Incidentele s-au produs pe două porţiuni ale unor drumuri naţionale unde a nins noaptea trecută.
O ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea care transporta un pacient a rămas blocată pe DN 2N, între localităţile Dumitreşti şi Bordeşti. Autospeciala a fost scoasă rapid din zăpadă de utilajele Companiei de Drumuri Naţionale Secţia Vrancea.
Probleme asemănătoare au fost pe DN2L, unde şase autoturisme au solictat ajutorul autorităţilor pentru a ieşi din zăpadă.
„Salvarea a fost scoasă din zăpadă, a fost un dop de zăpadă între Dumitreşti şi Bordeşti. La fel s-a întâmplat cu cinci sau şase maşini, pe alt drum. Nu au fost intervenţii dificile, maşinile au fost scoase rapid. Pământul este cald, zăpada se topeşte, nu cred că vom avea probleme în următoarele ore”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vrancea, Gabriel Micu.
În judeţul Vrancea a nins toată noaptea, fiind de asemenea şi cod galben de ninsori.
Brigada Rutieră despre cum se circula în Bucureşti luni, 19 noiembrie
Traficul din Capitală se desfăşoară, la ora transmiterii ştirii, în condiţii de iarnă, valorile fiind normale, fără probleme notabile din cauza zăpezii, informează Brigada Rutieră, care mai precizează că aproximativ 100 de poliţişti se află în intersecţii pentru a dirija circulaţia.
Circulaţie bară la bară pe străzile din Braşov
Se circulă bară la bară pe străzile importante din Braşov, iar un kilometru este parcurs în mai bine de 10 minute, după ce pe bulevarde s-a depus un strat murdar de zăpadă.
Ninsoarea abundentă dă bătăi de cap şoferilor din Braşov. Deşi municipalitatea braşoveană susţine că au acţionat 37 de utilaje de deszăpezire pe străzi, pe străzile din Braşov este un strat murdar de zăpadă, inclusiv pe bulevardele importante.
Se circulă bară la bară, deşi nu este oră de vârf, iar un kilometru este parcurs în mai bine de 10 minute.
Reprezentanţii Primăriei Braşov spun că cele două firme de deszăpezire au acţionat noaptea începând cu ora 1.30.
„Numărul utilajelor s-a redus, în special pe bulevarde şi străzile intens circulate, în perioada de trafic intens, 7.30-8.20, având în vedere că, în această perioadă, randamentul lor este scăzut şi ar crea blocaje în trafic. Începând cu ora 8.30 se acţionează din nou cu toate utilajele pe străzile principale, inclusiv cele din interiorul cartierelor”, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Municipiului Braşov.
S-a acţionat pe străzile principale, cele pe care circulă mijloacele de transport în comun, zonele mai înalte - de exemplu CD Gherea, podurile şi pasajele, drumul spre Poiana Braşov şi Poiana Braşov - iar acum a început deszăpezirea şi pe străzile din interiorul cartierelor şi legăturile acestora cu străzile principale.
Una dintre firmele de deszăpezire a scos 22 de utilaje, iar până luni dimineaţă s-au utilizat aproximativ 150 de tone de material antiderapant. Cealaltă firmă a acţionat cu 15 utilaje, folosind aproape 60 de tone de material antiderapant.
În judeţ, deşi drumarii au acţionat constant, situaţia nu arată mai bine. Se acţionează cu lamă şi antiderapant pe mai multe drumuri naţionale. Din cauza ninsorii a fost şi un blocaj pe serpentine, la Predeal.
O şcoală generală şi două colegii din oraşul Galaţi au cursurile suspendate din cauza frigului, în condiţiile în care unităţile nu au încălzire, iar în alte 10 instituţii şcolare elevii şi profesorii tremură de frig, orele de curs fiind scurtate.
Accident grav în Buzău. Nouă persoane rănite, după ce un autocar s-a răsturnat
Nouă persoane au fost transportate la spital, cu diferite traumatisme, lunidimineaţă, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat, peDN2, înjudeţul Buzău, întrucât şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de iarnă,transmite corespondentul MEDIAFAX.
Prima ninsoare în sudul ţării. Şase localităţi din judeţul Olt fără energie electrică
Şase localităţi din judeţul Olt au rămas fără alimentare cu energie electrică, după ninsoarea şi vântul puternic care au afectat sudul ţării, În acest moment, se circulă în condiţii de iarnă în întreg judeţul.
Circulaţia rutieră pe sensul către Capitală al autostrăzii A1 Piteşti - Bucureşti se desfăşoară în condiţii de aglomeraţie, din cauza vremii. La intrarea în Bucureşti s-a format coloană de maşini.
Trei persoane au fost rănite, luni dimineaţă, după ce microbuzul în care erau a intrat, din cauza vitezei pe un drum acoperit cu zăpadă, într-o movilă de pământ, în judeţul Buzău.
Echipajele ISU Bucureşti-Ilfov au intervenit, de duminică noapte şi până luni la ora 7:00, în 28 de situaţii cu probleme generate de ninsoare, cele mai multe au vizat copaci căzuţi pe stradă sau pe maşini. 19 maşini au fost avariate.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe