- Home
- Social
- STRASBOURG, (09.10.2014, 21:19)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
State europene, inclusiv România, sunt "reticente" în combaterea rasismului antiromi
Mai multe state europene, inclusiv România, sunt "reticente" în combaterea rasismului antiromi sau în adoptarea de măsuri pentru îmbunătăţirea situaţiei acestei comunităţi, acuză Forumul European al Romilor şi Nomazilor (FERV), o organizaţie cu care Consiliul Europei are un acord de parteneriat.
Urmărește
251 afișări
State europene, inclusiv România, sunt "reticente" în combaterea rasismului antiromi (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)
"Situaţia actuală a romilor nu este mai bună decât acum 40 de ani. Din unele puncte de vedere, chiar s-a înrăutăţit", explică FERV, criticând România, Macedonia, Cehia, Ungaria, Slovacia şi Germania.
De la primul document consacrat acestor chestiuni, semnat în 1969, diverse structuri ale Consiliului Europei au adresat statelor membre numeroase "recomandări" vizând îmbunătăţirea situaţiei romilor, aminteşte FERV, subliniind că multe dintre aceste măsuri nu au fost aplicate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
"Mai gravă este reticenţa anumitor state membre de a aplica decizii constrângătoare din punct de vedere juridic", precum cele ale Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), continuă organizaţia.
"Există o lipsă de voinţă politică, majoritatea ţărilor nu consideră problema romilor ca fiind prioritară sau argumentează că nu dispun de fonduri pentru ameliorarea situaţiei", continuă FERV, evocând persistenţa unei atitudini de "foarte mare intoleranţă", chiar de "rasism" contra romilor.
"Situaţia este dificilă în toate cele 47 de ţări membre ale CoE", adaugă asociaţia, potrivit AFP, precizând că problemele sunt preocupante în cele şase ţări enumerate.
În România, declaraţiile care stigmatizează romii sunt "frecvente în discursul politic", iar în Slovacia romii sunt supuşi "inegalităţilor" privind condiţiile de locuit şi "segregării" în şcoli, avertiza recent Comisia antirasism a CoE.
"Segregarea" îi vizează şi pe copiii romi din Cehia, aminteşte FERV, evocând probleme şi în Germania, Serbia, Ungaria, Macedonia şi Bosnia-Herţegovina.
Citește pe alephnews.ro: Guvernul Ciolacu 2 e învestit oficial, dar cu provocări majore înainte. Când încep miniștrii munca
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe