Staţia de oxigen închiriată a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Sibiu, iar o alta urmează să fie cumpărată

  • O nouă staţie de oxigen, închiriată, a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, pentru a asigura oxigenul pentru bolnavii confirmaţi cu SARS-CoV-2 şi încă o staţie va fi cumpărată de Consiliul Judeţean, anunţă, marţi, autorităţile judeţene.
Urmărește
230 afișări
Imaginea articolului Staţia de oxigen închiriată a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Sibiu, iar o alta urmează să fie cumpărată

Staţia de oxigen închiriată a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Sibiu, iar o alta urmează să fie cumpărată

Potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Judeţean Sibiu, staţia închiriată a ajuns, în cursul nopţii de luni spre marţi, la Spitalul judeţean şi este în curs de instalare. Staţia de oxigen va asigura un plus de 29 mc/h. Aceasta a fost închiriată pe o perioadă de două luni cu posibilitate de extindere, la o valoare de 12.250 lei/lună + TVA.

CJ Sibiu anunţă că miercuri va vea loc o şedinţă de îndată a CJ, pentru a da Spitalului judeţean cadrul legal şi financiar pentru a achiziţiona urgent încă o staţie de oxigen şi echipamentele medicale necesare, în valoare va fi de aproximativ 2.500.000 lei. De asemenea, tot pentru gestionarea pandemiei, zece ventilatoare mecanice de ATI au sosit deja la spital, iar la sfârşitul săptămânii Consiliul Judeţean promit că vor mai ajunge încă 8 ventilatoare.

Şase ventilatoare sunt de la Ministerul Sănătăţii, patru de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, iar Consiliul Judeţean Sibiu şi SCJU Sibiu au cumpărat alte opt ventilatoare.

În prezent, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă se pot realiza maxim 650 de teste, folosind cele 3 aparate PCR existente.

În judeţul Sibiu s-au înregistrat până acum 10.500 de cazuri de COVUD-19.

Dacă la începutul pandemiei, în Spitalul Judeţean avea disponibile, pentru pacienţii COVID, 38 de paturi în secţia Boli Infecţioase, în prezent sunt 197 de paturi la Spitalul Judeţean, 60 de paturi la Pneumoftizilologie, iar Spitalul de Psihiatrie a organizat o secţie specială pentru care a alocat 23 de paturi pentru bolnavii cu afecţiuni psihiatrice.

În privinţa paturilor ATI, Spitalul judeţean are 12 paturi ATI pentru pacienţi COVID, iar după punerea în funcţiune a noi staţii de oxigen se va creşte treptat capacitatea cu încă 22 de paturi ATI.

În judeţ mai sunt disponibile paturi dedicate Covid, inclusiv paturi ATI, în Spitalul Militar, Spitalul CFR, în spitalele din Mediaş, Cisnădie şi Agnita.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
www.businessmagazin.ro
Semne de declin pentru piaţa imobiliară din Europa. O ţară europeană a anunţat primele scăderi după 9 luni de creşteri. Cum s-a ajuns aici şi ce urmează?