Statuia Annei Frank din Amsterdam a fost vandalizată cu graffiti pro-palestinieni

O statuie a Annei Frank, celebră pentru relatarea din jurnalul său despre cum s-a ascuns de nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost acoperită cu graffiti pro-palestinieni, transmite AFP.

Urmărește
1109 afișări
Imaginea articolului Statuia Annei Frank din Amsterdam a fost vandalizată cu graffiti pro-palestinieni

Statuia Annei Frank din Amsterdam a fost vandalizată cu graffiti pro-palestinieni

Potrivit imaginilor publicate pe X, baza statuii a fost pictată cu spray cu sloganul "Free Gaza", în timp ce mâinile au fost vopsite în aceeaşi culoare roşu-sânge.

Poliţia a deschis o anchetă privind vandalizarea, care a avut loc probabil în noaptea de sâmbătă spre duminică, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei din Amsterdam, adăugând că niciun suspect nu a fost încă identificat.

Anne Frank, care a murit la vârsta de 16 ani într-un lagăr de concentrare nazist în 1945, este un simbol al comunităţii evreieşti olandeze.

Jurnalul său a devenit una dintre cele mai influente relatări ale Holocaustului, care a exterminat aproximativ trei sferturi din cei 140.000 de evrei ai ţării în timpul ocupaţiei naziste germane.

Casa din Amsterdam în care familia Frank s-a refugiat timp de doi ani înainte de a fi capturată de nazişti în 1944 - după care au fost trimişi în lagărul de concentrare Bergen-Belsen - a devenit un muzeu dedicat poveştii sale.

Este pentru a doua oară în mai puţin de o lună când statuia uneia dintre cele mai cunoscute victime ale Holocaustului a fost atacată, potrivit postului de televiziune AT5 şi confirmat pentru AFP de sursa poliţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici