Statul care va interzice copiilor şi adolescenţilor să mai folosească reţelele sociale fără acordul părinţilor

  • Copiii şi adolescenţii din Utah ar pierde accesul la aplicaţiile de reţele sociale, cum ar fi TikTok, dacă nu au consimţământul părinţilor şi se confruntă cu alte restricţii în temeiul unei legi de primă naţiune menită să-i protejeze pe tineri de platformele care creează dependenţă.
  • Două legi semnate joi de guvernatorul republican Spencer Cox interzic copiilor sub 18 ani să folosească reţelele sociale între orele 22:30 şi 6:30, impun verificarea vârstei pentru oricine doreşte să folosească reţelele sociale în stat şi dau liber la procese în numele copiilor care susţin că reţelele sociale le-au făcut rău.
  • În mod colectiv, ei încearcă să împiedice copiii să fie atraşi de aplicaţii prin funcţii care creează dependenţă şi să le promoveze reclame.
Urmărește
461 afișări
Imaginea articolului Statul care va interzice copiilor şi adolescenţilor să mai folosească reţelele sociale fără acordul părinţilor

Statul care va interzice copiilor şi adolescenţilor să mai folosească reţelele sociale fără acordul părinţilor

Legea din Utah a fost semnată în aceeaşi zi în care CEO-ul TikTok a depus mărturie în faţa Congresului despre, printre altele, efectele platformei asupra sănătăţii mintale a adolescenţilor.

În afara Utah, parlamentarii din statele roşii, inclusiv Arkansas, Texas, Ohio şi Louisiana, şi din statele albastre, inclusiv New Jersey, înaintează propuneri similare. Între timp, California a promulgat o lege anul trecut prin care companiile de tehnologie să pună siguranţa copiilor pe primul loc şi să interzică să profileze copii sau să folosească informaţiile personale în moduri care ar putea dăuna copiilor fizic sau psihic, potrivit AP
 
Noile legi din Utah cer, de asemenea, ca părinţii să aibă acces la conturile copilului lor. Ei prezintă reguli pentru persoanele care doresc să deschidă proces pentru prejudiciile pe care susţin că aplicaţiile le cauzează. Dacă sunt implementate, procesele împotriva companiilor de social media care implică copii sub 16 ani vor schimba sarcina probei şi vor cere companiilor de social media să arate că produsele lor nu sunt dăunătoare, nu invers.
 
Companiile de social media ar putea fi nevoite să proiecteze noi funcţii pentru a respecta părţile legilor care interzic promovarea reclamelor minorilor şi afişarea acestora în rezultatele căutării. Companii de tehnologie precum TikTok, Snapchat şi Meta, care deţine Facebook şi Instagram, îşi câştigă cei mai mulţi bani prin direcţionarea publicităţii către utilizatorii lor.
 
Dacă legea va fi pusă în aplicare, grupul de susţinere a confidenţialităţii digitale a declarat că  „majoritatea tinerilor din Utah se vor afla efectiv blocaţi în mare parte a internetului”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici