Statul cumpără aparate pentru testarea antidrog

  • Statul român va achiziţiona în procedură de urgenţă aparate de testare a drogurilor, astfel încât rezultatul analizei sângelui să fie disponibil într-un termen cuprins între 48 şi 72 de ore, anunţă Marcel Ciolacu.
  • „Această lege este bună. Se pierd prea multe vieţi ale tinerilor”, adaugă el.
Urmărește
583 afișări
Imaginea articolului Statul cumpără aparate pentru testarea antidrog

Statul cumpără aparate pentru testarea antidrog

„Am vorbit cu dl. ministru Cătălin Predoiu. În acest moment ceea ce reclamă dânşii e faptul că aceste teste se fac într-o perioadă mult prea lungă. Eu cred că această lege este bună, pentru că ne amintim de 2 mai. Această lege există peste tot. Cu adevărat, statul român trebuie să dea răspuns în timp real. În timp real eu consider că 72 de ore, 48 de ore este un răspuns într-un timp rezonabil”, spune Marcel Ciolacu.

Premierul precizează că se referă la testele de sânge.

„Se face, ca în toată lumea - primul test..., am înţeles că dacă iei două nurofen s-ar putea să fie testul pozitiv, se face testul de sânge, în 48 de ore se dă răspunsul şi cred că nu e o catastrofă să rămâi două zile fără permis. În acest moment nu este această capacitate (de a face teste rapid - n.r.), mai ales la IML, unde durează în jur de 3-4 luni. Luni de dimineaţă o să am o discuţie şi cu ministrul Finanţelor... Nu sunt sume foarte mari. Am înţeles că un astfel de aparat de testare costă în jur de 300.000 de euro, deci nu e un capăt de ţară pentru un stat de mărimea României. Vedem procedurile de achiziţie să fie cât mai rapide, iar după ce statul român îşi face treaba si e capabil să dea un răspuns într-un timp rezonabil venim cu aplicarea legii”, adaugă Ciolacu.

El spune că, „statistic, se pierd prea multe vieţi ale tinerilor”.

Comunitatea Declic a lansat o petiţie prin care îi cere premierului Marcel Ciolacu să anuleze ordonanţa de urgenţă 84/2024.

Declic arată că prevederile OUG suspendă permisul şoferilor care cer să fie testaţi antidrog la INML. Şoferii fie acceptă să fie testaţi cu aparatele rapide, unde un test din două pozitive e fals pozitiv, fie rămân fără permis chiar şi un an, până când sosesc rezultatele analizelor oficiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici