Statul indonezian deschide mii de bucătării care vor oferi mese gratuite pentru milioane de oameni

  • Statul indonezian amenajează mii de bucătării care vor oferi mese gratuite pentru milioane de oameni.
  • Acestea vor funcţiona începând de anul viitor, conform unei promisiuni electorale a noului preşedinte din Indonezia.
  • Programul ar putea avea peste 80 de milioane de beneficiari.
Urmărește
169 afișări
Imaginea articolului Statul indonezian deschide mii de bucătării care vor oferi mese gratuite pentru milioane de oameni

Statul indonezian deschide mii de bucătării care vor oferi mese gratuite pentru milioane de oameni

Anunţul privind amenajarea bucătăriilor a fost făcut marţi de Dadan Hindayana, şeful agenţiei care va implementa programul. Este vorba despre o promisiune a noului preşedinte al Indoneziei, Prabowo Subianto, care îşi propune să pună capăt malnutriţiei în ţară prin acordarea de mese gratuite.

Preşedintele va depune jurământul pe 20 octombrie, iar planul său va produce efecte din ianuarie anul viitor. În prima etapă, de mesele gratite vor beneficia în jur de 20 de milioane de studenţi ceea ce va costa statul 4,54 miliarde de dolari, potrivit Reuters. La maxima sa dezvoltare, programul ar trebui să hrănească 83 de milioane de oameni şi să coste aproximativ 28 de miliarde de dolari anual.

Dadan Hindayana, şeful agenţiei naţionale de nutriţie, a declarat că cel puţin 5.000 de bucătării, numite „unităţi de service”, vor fi înfiinţate anul viitor. În 2027 se va ajunge la 30.000 de unităţi în 2027. Aprovizionarea cu alimente se va face de la fermierii locali iar meniurile vor fi realizate în funcţie de ofertele de pe piaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici