Ştiai că şi ministrul Muncii a fost şomer? Vezi ce a făcut pentru a-şi găsi un loc de muncă

Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, a povestit pentru incont.ro cum a rămas fără slujbă în 1992 şi cum a mers la zeci de interviuri în căutarea unei slujbe până când a ajuns la concluzia că este mai bine să-şi facă propria afacere.

Urmărește
46 afișări
Imaginea articolului Ştiai că şi ministrul Muncii a fost şomer? Vezi ce a făcut pentru a-şi găsi un loc de muncă

Ştiai că şi ministrul Muncii a fost şomer? Vezi ce a făcut pentru a-şi găsi un loc de muncă (Imagine: Oviduiu Micsik/Mediafax Foto)

Întâmplarea povestită de Botiş s-a petrecut, potrivit acestuia, în 1992.

După ce a absolvit facultatea, Botiş s-a angajat la Combinatul de Utilaj Greu din Cluj, însă, la un moment dat, şi-a dat demisia din postul pe care-l ocupa, din cauza divergenţelor de viziune cu cei din conducere.

"După ce am terminat facultatea am lucrat la Combinatul de Utilaj Greu din Cluj. Am ajuns, la un moment dat, la o contradicţie foarte clară cu conducerea. N-am împărtăşit aceleaşi viziuni şi mi-am dat demisia", a povestit Botiş.

În continuarea interviului acordat incont.ro, Botiş a povestit cum, în acea perioadă, a fost la "zeci de interviuri" pentru o nouă slujbă.

"Pur şi simplu am plecat, şi am fost în situaţia aceea: nu eram şomer, pentru că nu m-am înscris niciodată la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, dar nu aveam un loc de muncă. Am făcut tot posibilul, cred că am fost la zeci de interviuri, până am ajuns la concluzia că trebuie să încep eu o mică afacere. Până am ajuns la această concluzie, vă spun, am fost la zeci de interviuri", a spus Botiş.

Întrebat de moderator de ce nu a reuşit să obţină o slujbă, Ioan Nelu Botiş a spus că, în acea perioadă, majoritatea posturilor disponibile erau "pe vânzări", iar cei cu care a vorbit au considerat că nu are competenţă în acest domeniu.

Botiş i-a sfătuit pe cei care sunt în căutarea unei slujbe să meargă şi să-şi prezinte CV-ul cât mai mult posibil şi, în paralel, să se perfecţioneze într-un domeniu.

"Aş avea grijă să mă duc să-mi prezint CV-ul, să-l transmit peste tot pe unde sunt zonele mele de competenţă. Aş avea grijă să mă pregătesc profesional pe un domeniu, să mă perfecţionez. Să mă asigur că-mi trimit în fiecare zi CV-ul şi să mă pregătesc şi eu profesional", a răspuns Botiş, rugat de moderator să le dea un sfat celor care astăzi se află în căutarea unui loc de muncă.

În august 2007, un alt ministru în funcţie povestea cât de greu i-a fost să se angajeze fără a se folosi de relaţiile sale din politică.

Ministrul Transporturilor de la acea vreme, Ludovic Orban, declara, la o întâlnire cu un grup de studenţi, că zece ani mai devreme, atunci când a încercat să se angajeze "fără a apela la relaţiile din mediul politic", a fost nevoit să trimită 70 de CV-uri şi să meargă la 29 de interviuri pentru a obţine un post.

"Atunci mi-am dat seama cine sunt. Am aflat ce lipsuri am, am aflat ce ramură din CV trebuie îmbunătăţită ... Mi-am dat seama că nu stăpânesc prea bine engleza şi m-am dus la cursuri de engleză, mi-am dat seama că nu ştiu să fac anumite lucruri cu computerul şi le-am învăţat. Ştiţi că fiecare are despre el o părere bună, însă experienţa asta m-a ajutat să-mi dau seama cine sunt", declara atunci Ludovic Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici