- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ştii ce să faci în cazul unui cutremur? Vezi aici care sunt principalele măsuri de siguranţă pe care trebuie să le iei
Oamenii trebuie să identifice din timp locurile sigure pentru protecţie în caz de cutremur şi să pregătească un kit de supravieţuire cu apă şi conserve, fluier, lanternă şi medicamente, iar în timpul unui seism nu trebuie să folosească scările sau liftul, potrivit unui ghid întocmit în acest sens.
Ştii ce să faci în cazul unui cutremur? Vezi aici care sunt principalele măsuri de siguranţă pe care trebuie să le iei (Imagine: Mediafax Foto)
Ghidul, care conţine informaţii şi reguli de comportament în cazul producerii unui cutremur, a fost elaborat de Prefectura Capitalei în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti şi poate fi accesat, de joi, pe site - ul instituţiei Prefecturii Bucureşti, www.prefecturabucuresti.ro.
"Este vorba de un minim de informaţii necesare în situaţia producerii unui cutremur pe care bucureştenii ar trebui să le cunoască şi să le discute cu cei apropiaţi, urmând ca ulterior să decidă dacă vor aplica aceste reguli", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Mihai Cristian Atănăsoaei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Potrivit acestuia, aproximativ 10.000 de flyere vor fi distribuite cetăţenilor cu informaţii necesare în caz de cutremur.
"În funcţie de finanţările pe care le vom obţine avem ca proiect mai multe acţiuni de informare şi conştientizare a măsurilor ce pot fi luate într-o eventuală situaţie", a mai spus prefectul Capitalei.
Ghidul cuprinde informaţii generale structurate în patru secţiuni: înainte de producerea cutremurului, în timpul cutremurului, după eveniment, iar în final prezintă şi un kit de supravieţuire.
"Realizaţi o analiză structurală a locuinţei dumneavoastră, identificaţi locurile sigure în care vă puteţi proteja în caz de cutremur, iar dacă veţi considera necesar consultaţi un expert pentru un sfat autorizat. Stabiliţi un punct de întâlnire împreună cu membrii familiei, în care urmează să vă întâlniţi în cazul în care nu sunteţi împreună în timpul cutremurului (...) Fiţi gata să vă descurcaţi singur pentru cel puţin trei zile", se arată în secţiunea de informaţii care cuprinde sfaturi ce pot fi folosite înainte de începerea cutremurului.
În timpul producerii unui seism, este interzisă folosirea scărilor şi a lifturilor, fiind recomandată îndepărtarea de clădiri sau de obiectele grele neasigurate din casă.
Sfaturile privind perioada de după cutremur se referă la acordarea primului ajutor şi la siguranţa locuinţei.
Potrivit ghidului, kitul de supravieţuire reprezintă un set de obiecte care trebuie verificate cel puţin o dată pe an şi reînnoite. Acesta cuprinde pe lângă apă şi alimente, medicamente şi materiale de uz medical, produse de igienă, copii ale actelor de identitate, precum şi materiale de primă necesitate cum ar fi lanterna, pătura sau fluierul.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO