Semnatarii apreciază că acei părinţi care au dorit şi au putut să se organizeze aşa încât să împartă utilizarea maşinii personale cu vecinii, deja au făcut acest lucru, fără să aştepte stimulente financiare.
„În acelaşi timp, remarcăm dezinteresul Primăriei Capitalei pentru problemele participanţilor vulnerabili la trafic (pietonii şi bicicliştii), prin refuzul de a aplica măsurile urgente prevăzute de PMUD în scopul acomodării lor în siguranţă în traficul din Bucureşti”, au adăugat reprezentanţii celor 22 de organizaţii.
Acestea solicită renunţarea la măsurile de stimulare a utilizării autovehiculelor în deplasările personale şi implementarea PMUD, aşa cum a fost realizat de echipele interdisciplinare de experţi, Planul având avizul tuturor administraţiilor locale din regiunea Bucureşti – Ilfov.
„Măsura este una tipică pentru Primăria Municipiului Bucureşti, care alege să rezolve problemele Bucureştiului prin vouchere şi premii în bani, însă problema poluării şi a congestiilor urbane sunt atât de grave în Bucureşti încât nu avem timpul necesar pentru experimente populiste şi care sunt susceptibile de a eşua”, au precizat reprezentanţii celor 22 de organizaţii.
Organizaţii semnatare, alături de OPTAR, sunt:
ActiveWatch
Agent Green
Asociaţia Ecopolis
Asociaţia Greenitiative
Asociatia Iniţiativa Prelungirea Ghencea
Asociatia Peisagiştilor din România – Filiala Bucureşti
Asociaţia Reper21
CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică
Floreasca Civică
Fundaţia Comunitară Bucureşti
Greenpeace România
Grow Up Romania
Grupul Civic Iancului
Grupul de Iniţiativă Civică Cişmigiu
Grupul de Iniţiativă Civică Kiseleff
Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei
Grupul de Oponenţă Ciurel – A1
Grupul Floreasca
Grupul Parcul Herăstrău
MaiMultVerde
Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR)
Terra Mileniul III.