Stomatolog: Copiii din mediul urban, predispuşi afecţiunilor. Lipsa cabinetelor, problemă în rural

Copiii din mediul urban sunt predispuşi afecţiunilor dentare, spun specialiştii, din pricina alimentaţiei bogate în zaharuri şi carbohidraţi. La polul opus, copiii din mediul rural au parte de o alimentaţie mai sănătoasă, dar suferă din pricina lipsei cabinetelor stomatologice.

Urmărește
214 afișări
Imaginea articolului Stomatolog: Copiii din mediul urban, predispuşi afecţiunilor. Lipsa cabinetelor, problemă în rural

Stomatolog: Copiii din mediul urban, predispuşi afecţiunilor. Lipsa cabinetelor, problemă în rural

"Având în vedere că prevalenţa este undeva la 1 din 5 copii care prezintă afecţiuni ale dinţilor, iar la adolescenţă acest număr se duce la 1 din 7, caria dentară reprezintă practic cea mai comună afecţiune a dinţilor copiilor, atât pentru dentiţia temporară cât şi pentru cea permanentă. Principalul factor care cauzează caria dentară sunt obiceiurile dentare, aş spune obiceiurile alimentare vicioase, şi atrag atenţia asupra părinţilor care sunt foarte permisivi şi permit copiilor alimentaţia bogată în zaharuri, carbohidraţi şi alimente procesate, respectiv factorul genetic are un rol important dar şi lipsa igienei dentare. Nu în ultimul rând, lipsa prezenţei la stomatolog şi tehnicile de periaj defectuoase", a declarat, pentru MEDIAFAX, Raluca Pascu, medic primar stomatolog, specialist în ortodonţie.

Cei mai predispuşi afecţiunilor dentare sunt copiii din mediul urban, pe când cei din mediul rural au o alimentaţie mai sănătoasă, însă nu beneficiază de existenţa cabinetelor stomatologice

"Având în vedere că în mediul rural copiii au acces mai uşor la o alimentaţie mai sănătoasă, prezintă un avantaj. Din punctul de vedere al neidentificării cabinetelor stomatologice în medul rural, care, practic, s-au dizolvat în mediul rural, copiii nu mai au posibilitatea de a ajunge la medicul dentist pentru a-şi rezolva problemelem dentare. Din acest punct de vedere reprezintă un dezavantaj. Cei din mediul urban sunt predispuşi la o alimentaţie mult mai procesată decât cei din mediul rural şi la consum mult mai mic de alimente bogate în calciu care ar favoriza o sănătate dentară în timp foarte bună", a explicat medicul.

Precizările au fost făcute în contextul desfăşurării evenimentului "Mama şi copilul", organizat de "Ce se întâmplă, doctore?" (www.CSID.ro).

Prima ediţie a evenimentelor din seria "Mama şi copilul", organizate de "Ce se întâmplă, doctore?" a fost dedicată îngrijirii bebeluşilor şi copiilor mici şi a fost realizat cu sprijinul partenerulul Lidl România. Evenimentul a reunit 3 specialişti de top din pediatrie, dermatologie şi stomatologie şi părinţi interesaţi de cele mai bune sfaturi pentru sănătatea copiilor lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici