- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (27.05.2014, 20:26)
- Roxana Alexe
Strategia de dezvoltare a serviciului public de salubrizare din Capitală, dezbătută din nou de CGMB
Strategia de dezvoltare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare al Capitalei, care stă la baza organizării acestuia şi care prevede sancţiuni de până la 4.000 de lei, va fi supusă, din nou, dezbaterii consilierilor municipali, în şedinţa de vineri a CGMB.
Urmărește
89 afișări
Strategia de dezvoltare a serviciului public de salubrizare din Capitală, dezbătută din nou de CGMB (Imagine: Mediafax Foto)
Proiectul a fost introdus din nou pe ordinea de zi a CGMB după ce nu a întrunit numărul necesar de voturi în şedinţele din 27 martie şi 29 aprilie.
Conform proiectului, "Strategia de dezvoltare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare - activităţi de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare a Municipiului Bucureşti" stă la baza organizării unui serviciu public de salubrizare.
Obiectivele generale urmărite prin strategie sunt îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor, susţinerea dezvoltării economico-sociale a Capitalei şi respectarea cerinţelor din legislaţia privind protecţia mediului referitoare la salubrizarea localităţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ciolacu a venit în Parlament cu facturile pentru zborurile private la Nisa cu o aeronavă Nordis
-
Propunerea de suspendare din funcţie a preşedintelui Iohannis, respinsă de Birourile Parlamentare Reunite
-
Trump avertizează Iranul cu privire la o „anihilare totală” în cazul unei tentative de asasinat
"În Bucureşti, este generată cea mai mare cantitate de deşeuri municipale, factor favorizant dezvoltării vectorilor (şobolani, gândaci). Starea insalubră a unor zone, existenţa animalelor domestice, existenţa clădirilor abandonate sau părăsite, existenţa terenurilor virane pe care sunt depozitate deşeuri, existenţa oamenilor fără adăpost care trăiesc în canale de la care rezultă restur alimentare, constituie focare de infecţie de dezvoltare a şobolanilor care migrază în zonele învecinate", se arată în proiect.
Deşi au fost luate măsuri, autorităţile spune că este necesar un "plan unitar, integrat de igienizare".
Proiectul de hotărâre prevede sancţiuni între 2.000 şi 4.000 de lei pentru administratorii, deţinătorii sau proprietarii lacurilor care nu vor lua măsuri pentru salubrizarea şi îndepărtarea vegetaţiei spontane de pe malurile lacurilor, dar şi pentru cei care deţin un teren sau un spaţiu verde de utilitate publică şi nu se ocupă de salubrizare şi de efectuarea tratamentelor pentru combaterea căpuşelor.
Pentru primăriile de sector sunt prevăzute amenzi între 200 şi 1.000 de lei, dacă reprezentanţii acestora nu iau măsuri împotriva persoanelor care depozitează necontrolat deşeuri.
De asemenea, efectuarea de prestaţii cu agenţi neautorizaţi va putea fi sancţionată cu sume între 150 şi 250 de lei - pentru persoanele fizice, 250-500 de lei - pentru asociaţii de locatari/proprietari şi între 500 şi 1.000 de lei - pentru agenţi economici, conform aceluiaşi proiect.
Citește pe www.zf.ro: Piaţa imobiliară sare în aer: Cartierul din Bucureşti unde preţurile au crescut în ianuarie cu 25.000 de euro faţă de anul trecut
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Localitatea din România în care o casă se vinde cu doar 3.800€. Condiția bizară pe care trebuie să o îndeplinești
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe