- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.04.2014, 19:15)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Strategia de dezvoltare a serviciului public de salubrizare din Capitală, respinsă din nou de CGMB
Strategia de dezvoltare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare al Capitalei, care prevede sancţiuni de până la 4.000 de lei, a fost respinsă în şedinţa de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), pentru a doua oară.
Urmărește
91 afișări
Strategia de dezvoltare a serviciului public de salubrizare din Capitală, respinsă din nou de CGMB (Imagine: Marius Ionut/Mediafax Foto)
Proiectul a fost introdus din nou pe ordinea de zi a CGMB după ce, în şedinţa din 27 martie, documentul nu a întrunit numărul necesar de voturi.
Conform proiectului, "Strategia de dezvoltare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare - activităţi de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare a Municipiului Bucureşti" stă la baza organizării unui serviciu public de salubrizare.
Obiectivele generale urmărite prin strategie sunt îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor, susţinerea dezvoltării economico-sociale a Capitalei şi respectarea cerinţelor din legislaţia privind protecţia mediului referitoare la salubrizarea localităţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un diplomat rus de rang înalt afirmă că Rusia este deschisă la orice discuţii de pace în Ucraina dacă Trump le iniţiază
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
-
Comisia Europeană trimite România în faţa CJUE pentru că nu a colectat şi epurat în mod corespunzător apele uzate
-
Marcel Boloş: termenul pentru aplicarea amnistiei fiscale, prelungit până la 20 decembrie 2024
"În Bucureşti, este generată cea mai mare cantitate de deşeuri municipale, factor favorizant dezvoltării vectorilor (şobolani, gândaci). Starea insalubră a unor zone, existenţa animalelor domestice, existenţa clădirilor abandonate sau părăsite, existenţa terenurilor virane pe care sunt depozitate deşeuri, existenţa oamenilor fără adăpost care trăiesc în canale de la care rezultă restur alimentare, constituie focare de infecţie de dezvoltare a şobolanilor care migrază în zonele învecinate", se arată în proiect.
Deşi au fost luate măsuri, autorităţile spune că este necesar un "plan unitar, integrat de igienizare".
Proiectul de hotărâre prevede sancţiuni între 2.000 şi 4.000 de lei pentru administratorii, deţinătorii sau proprietarii lacurilor care nu vor lua măsuri pentru salubrizarea şi îndepărtarea vegetaţiei spontane de pe malurile lacurilor, dar şi pentru cei care deţin un teren sau un spaţiu verde de utilitate publică şi nu se ocupă de salubrizare şi de efectuarea tratamentelor pentru combaterea căpuşelor.
Pentru primăriile de sector sunt prevăzute amenzi între 200 şi 1.000 de lei, dacă reprezentanţii acestora nu iau măsuri împotriva persoanelor care depozitează necontrolat deşeuri.
De asemenea, efectuarea de prestaţii cu agenţi neautorizaţi va putea fi sancţionată cu sume între 150 şi 250 de lei - pentru persoanele fizice, 250-500 de lei - pentru asociaţii de locatari/proprietari şi între 500 şi 1.000 de lei - pentru agenţi economici, conform aceluiaşi proiect.
Citește pe alephnews.ro: Primarul Londrei susține că Trump l-a atacat în mod repetat referitor la etnia şi religia sa
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ce au făcut copiii cu trupul lui Silviu Prigoană, înainte de înmormântare. I-au respectat o dorință arzătoare
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe