- Home
- Social
- (27.02.2022, 15:10)
- Daniel Contescu
Strategie de război sau gest umanitar? Ucraina a lansat un site web pentru găsirea soldaţilor ruşi ucişi pe front
Fotografii şi videoclipuri de pe câmpul de luptă, documente militare, toate cu scopul de a slăbi moralul trupelor adverse şi de a găsi consens în rândul opiniei publice de la Moscova că războiul ar trebui să înceteze.
Urmărește
4483 afișări
Un site construit „ad-hoc” care să permită - în ciuda limitărilor de pe internet - cetăţenilor ruşi să afle dacă rudele, prietenii şi cunoscuţii lor au fost ucişi sau luaţi prizonieri de ucraineni.
Se numeşte „200rf.com” şi tocmai a fost deschis de Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei cu rol mai degrabă propagandistic decât umanitar. „Aici vom publica cu promptitudine fotografii şi videoclipuri pe care le vom primi de pe câmpul de luptă”, se arată pe pagina site-ului.
„Dacă rudele sau prietenii tăi sunt în Ucraina şi participă la războiul împotriva poporului nostru, poţi obţine informaţii despre soarta lor aici”. Obiectivul destul de evident este de a slăbi moralul şi consensul (deja destul de scăzut) al opiniei publice ruse.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cei trei suspecți arestați de poliția olandeză în cazul furtului Tezaurului Dacic vor fi reținuți pentru încă 2 săptămâni
-
Trump: Canada, Mexic şi China nu pot face nimic pentru a amâna taxele
-
Un avion cu şase persoane la bord s-a prăbuşit într-un cartier din Philadelphia
-
Guvernul se reuneşte pentru a adopta bugetul
Militarii ruşi n-au telefoanele cu ei pe front
Pagina de start a site-ului prezintă fotografii şi documente ale soldaţilor ruşi morţi şi capturaţi, precum şi videoclipuri - unele cu detalii destul de dure - în care soldaţii (de multe ori foarte tineri) îşi dau datele personale.
Duritatea imaginilor este justificată de Kiev prin faptul că „din păcate, multe dintre persoanele ucise sunt greu de identificat: publicăm în mod deliberat aceste fotografii şi videoclipuri, aşa că poate vei recunoaşte pe cineva prin semne indirecte”.
Prezentând videoclipul, consilierul ministrului de Interne, Vadym Denysenko, subliniază că „Ucraina tratează prizonierii într-un mod foarte uman: nimeni nu îi insultă şi li se oferă asistenţă medicală”. Denysenko subliniază că autorităţile ruse au confiscat telefoanele soldaţilor, înainte de a le trimite pe front şi, prin urmare, nu au putut contacta rudele acestora.
Citește pe alephnews.ro: La cinci ani după ce au spus „la revedere” UE, britanicii regretă amarnic Brexitul
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Menajera l-a costat mariajul, iar divorțul, casa! Unde a ajuns să locuiască fostul campion român, după ce a rămas fără vila din
CANCAN.RO
Milionarul Bryan Johnson nu-și mai injectează „sângele FIULUI său”, după ce a descoperit un alt tratament: „Cine dorește punga mea cu plasmă?”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe