Stresul termic, dăunător pentru sănătate, este în creştere în Europa

Europa se confruntă din ce în ce mai des cu episoade de căldură atât de intense încât organismul uman nu poate face faţă, deoarece schimbările climatice continuă să crească temperaturile, au anunţat luni serviciul Copernicus de monitorizare a climei al UE şi Organizaţia Meteorologică Mondială.

Urmărește
1226 afișări
Imaginea articolului Stresul termic, dăunător pentru sănătate, este în creştere în Europa

Stresul termic dăunător pentru sănătate este în creştere în Europa

Într-un raport privind clima Europei, citat de Reuters, Copernicus şi OMM au remarcat condiţiile extreme de anul trecut, inclusiv un val de căldură din iulie care a făcut ca 41% din sudul Europei să ajungă în condiţii de stres termic puternic, foarte puternic sau extrem.

Unele părţi din Spania, Franţa, Italia şi Grecia au cunoscut până la zece zile de stres termic extrem în 2023.

Potrivit raportului, decesele cauzate de căldură au crescut cu aproximativ 30% în Europa în ultimii 20 de ani.

Stresul provocat de căldură măsoară impactul pe care mediul înconjurător îl are asupra corpului uman, combinând factori precum temperatura, umiditatea şi răspunsul organismului.

Luna trecută, agenţia de mediu a UE a îndemnat guvernele să pregătească sistemele de sănătate pentru schimbările climatice şi a solicitat adoptarea unor norme europene pentru a proteja lucrătorii în aer liber împotriva căldurii extreme.

Anul trecut a fost cel mai călduros din lume de când există înregistrări, iar Europa este continentul care se încălzeşte cel mai rapid din lume. Căldura a alimentat fenomenele meteorologice extreme, inclusive inundaţiile. Anul trecut, inundaţiile din Slovenia au afectat 1,5 milioane de persoane. Grecia a fost afectată de cel mai mare incendiu de vegetaţie înregistrat vreodată în UE.

„Unele dintre evenimentele din 2023 au luat prin surprindere comunitatea ştiinţifică din cauza intensităţii lor, a vitezei de apariţie, a amplorii şi a duratei lor”, a declarat Carlo Buontempo, directorul Serviciului Copernicus pentru schimbări climatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici