Video Strigăt din izolare | Un medic de la Spitalul de Arşi din Capitală lansează acuzaţii grave: Era mai simplu să avem o strategie reală, nu un grup de comunicare strategică

  • Acuzaţii grave: Autorităţile au primit recomandări de la OMS din ianuarie şi nu au făcut nimic
  • Dr. Roiu: Toţi pacienţii cu COVID-19 ar fi trebuit trataţi în spitale modulare
  • Dr. Roiu: Era atât de simplu să te pregăteşti, nu să faci un grup de comunicare strategică
Urmărește
3685 afișări

Dr. Camelia Roiu este medic anestezist la Spitalul de Arşi din Capitală. De zece zile e în izolare, la fel ca alte peste 30 de cadre medicale din spital, după ce un pacient adus din Suceava a fost depistat cu COVID-19.

Medicul, care a avut curajul să arate presei în urmă cu câţiva ani imagini cu rănile pline de viermi ale unui pacient de la Spitalul de Arşi, îţi explică unde greşesc acum autorităţile în lupta împotriva coronavirusului.

Dr. Camelia Roiu, medic anestezist secţia de ATI a Spitalului de Arşi: „Autorităţile au ştiut din ianuarie, au primit avertizări şi recomandări clare de la OMS, există documente clare în acest sens, şi nu au făcut nimic, nu au achiziţionat şi nu au făcut stocuri de medicamente, de materiale sanitare, nu au  pregătit spitalele. Au luat totul în derizoriu, au minimalizat totul, de genul e un virusel amarât, care dă doar o răceală, îl vindecăm cu o ciorbică.”

Dr. Roiu mai spune că, măcar acum, autorităţile de la noi ar putea să se inspire de la modul în care acţionează alte state.  

„Era atât de simplu să te pregăteşti, să prevezi, să ai un plan, să ai o strategie, nu un grup de comunicare strategică, să ai o strategie reală.”

Dr. Camelia Roiu atrage atenţia că, în continuare, nu se face testarea cadrelor medicale, deşi aceasta e cea mai sigură cale de a limita răspândirea bolii. „Nimeni nu trebuie să fie erou. Dacă voi, autorităţilor, din start vreţi să ne decimaţi nu o să mai aveţi nici voi nicio şansă.”

Medicul anestezist mai spune că pacienţii cu COVID-19 nu ar fi trebuit să fie internaţi în spitalele clasice, ci în unităţi modulare, necontaminate. „Cred că spitalele astea ar fi trebuit construite demult, pe regiuni, în Bucureşti, în fiecare sector.”

România are deocamdată două spitale modulare destinate tratării pacienţilor cu COVID-19, unul în Capitală şi unul la Constanţa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici