- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.11.2010, 22:55)
- Elvira Gheorghita , Elvira Gheorghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Structuri de zid şi conducte de apă din secolele XVIII-XIX, descoperite în Piaţa Universităţii
Structuri de zid şi două conducte de apă din secolele XVIII-XIX au fost descoperite în Piaţa Universităţii din Capitală, în timpul săpăturilor la parcarea subterană ce urmează să fie construită pe locul unde erau amplasate statuile lui Mihai Viteazu, Spiru Haret, Heliade Rădulescu şi Gheorghe Lazăr.
Urmărește
236 afișări
Structuri de zid şi conducte de apă din secolele XVIII-XIX, descoperite în Piaţa Universităţii (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
Cercetarea arheologică preventivă din zona Universităţii a scos la iveală, pentru început, structuri de zid şi două conducte apă din secolele XVIII-XIX, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, adjunctul şefului de şantier, Andrei Măgureanu.
"Deocamdată lucrările sunt la început, am descoperit câteva structuri de zid şi două conducte de apă din secolele XVIII-XIX. Până nu se termină cercetarea arheologică preventivă a zonei nu putem spune dacă va fi posibilă realizarea pasajului de la Universitate", a spus Andrei Măgureanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
El a adăugat că la sfârşitul cercetării arheologice va fi întocmit un raport care va fi înaintat Ministerului Culturii. Specialiştii Ministerului îşi vor da verdictul privind lucrările din zona Universităţii, a precizat Măgureanu.
Directorul Direcţiei de Investiţii din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nimic nu va împieta lucrările la pasajul subteran de la Universitate.
"Nimic nu ne împietează lucrarea, am găsit nişte pavaje din secolul al XIX-lea, dar nimic de importanţă arheologică. Aşteptăm însă deciziile specialiştilor", a precizat Hreapcă.
Municipalitatea vrea să construiască la Piaţa Universităţii, în zona unde au fost statuile lui Mihai Viteazul, Spiru Haret, Ion Heliade Rădulescu şi Gheorghe Lazăr, o parcare subterană.
Pentru parcajul de la Universitate a fost încheiat un contract de concesiune a lucrărilor publice cu consorţiul de firme Inter Parking Hispania SA, Terra Test Cimentaciones SL, Alius Inversiones SL şi Simex SA, urmând să fie realizate aproximativ 400 de locuri de parcare.
Cele patru statui au fost mutate pe perioada lucrărilor în Parcul Izvor, unde vor rămâne până când lucrările la parcare "vor intra în subteran", urmând să fie apoi reaşezate pe locurile iniţiale.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe