Sesiunile de videoconferinţă din perioada stării de urgenţă au crescut de aproape 10 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar sistemul de videoconferinţă a totalizat 1.504 ore, echivalentul a 62 de zile de transmisie voce-imagine continuă, anunţă Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).
Pentru continuarea îndeplinirii atribuţiilor autorităţilor publice centrale şi locale, au fost create 5.368 de conturi de utilizator necesare accesării serviciului de audioconferinţă în 45 de instituţii, s-a asigurat accesul pentru 3.856 de utilizatori din 71 de instituţii la serviciul de videoconferinţă, au fost configurate şi distribuite terminale informatice şi telefoane mobile pentru accesarea în regim de mobilitate a acestor servicii, precum şi pentru lucrul de la distanţă.
Printre beneficiarii acestor servicii se numără Parlamentul României, Guvernul României, Curtea Constituţională a României, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Institutul Naţional de Statistică şi structuri aparţinând Ministerului Sănătăţii, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Justiţiei, Ministerului Public, ANAF şi CNAS.
În contextul pandemiei de coronavirus şi într-un timp record, a fost suplimentată infrastructura de comunicaţii voce-date pentru Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani (CNCCI), responsabil de managementul şi coordonarea stării de urgenţă din România.
Pe linia Serviciului de urgenţă, STS a luat măsuri privind asigurarea resurselor umane şi tehnice pentru a se putea prelua 24/7 apelurile la 112 în condiţii de creştere a numărului de solicitări, precum şi privind optimizarea fluxului de lucru. În plus, operatorii STS au fost instruiţi privind tratarea apelurilor pe problematica noului coronavirus.
În domeniul sănătăţii, cel mai încercat în această perioadă, la solicitarea ministerului de resort, au fost efectuate o serie de acţiuni menite să contracareze şi să limiteze epidemia cu noul tip de virus SARS-Co-V-2. STS a dezvoltat, configurat, administrat şi actualizat permanent aplicaţia informatică de centralizare a datelor primite de la direcţiile de sănătate publică, spitale şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, pe baza cerinţelor operaţionale furnizate de Ministerul Sănătăţii. Utilizatorii au primit tablete pentru accesarea aplicaţiei şi au fost instruiţi pentru completarea formularelor şi actualizarea permanentă a bazelor de date necesare realizării situaţiilor cu stocurile de medicamente şi echipamente medicale.
Pentru informarea populaţiei, în această perioadă a fost operaţionalizat Call-Center-ul pentru linia telefonică TelVerde unde cetăţenii din ţară şi străinătate pot suna să ceară specialiştilor epidemiologi informaţii utile despre prevenirea infectării cu COVID-19. Cei 135 de operatori care deservesc linia verde au preluat peste 187.000 de apeluri în perioada stării de urgenţă.
Platforma https://formular.sts.ro, unde pot fi completate electronic declaraţiile pentru părăsirea locuinţei, respectiv localităţii, a fost accesată de 2.439.219 de utilizatori, iar pagina formularului a înregistrat 9.134.687 vizualizări.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.