- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studenţii ameninţă cu proteste în cazul asumării răspunderii pe legile Miclea
Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) şi Uniunea Studenţilor din România (USR) ameninţă cu proteste de la 1 octombrie, dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legile din pachetul Miclea, subliniind că astfel li s-ar încălca nişte drepturi câştigate deja.
Studenţii ameninţă cu proteste în cazul asumării răspunderii pe legile Miclea (Imagine din arhivă; Darius Mitrache/Mediafax Foto)
Preşedintele UNSR, Ionuţ Poenaru, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu este de acord ca Executivul să-şi asume răspunderea pe legile comisiei prezidenţiale, care prevăd că rectorul să îşi poată alege prorectorii şi decanii de facultăţi, fără votul consiliului sau al senatului universităţii.
"Acest lucru ar însemna ca noi să renunţăm la reprezentativitatea de 25 la sută în cadrul organismelor decizionale, un drept câştigat de 20 de ani şi la care nu vom renunţa", a subliniat Poenaru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
Reprezentanţii celor două organizaţii ameninţă cu proteste, la începutul anului universitar, dacă se vor adopta legile Comisiei Miclea.
Premierul Emil Boc nu vrea tergiversarea aplicării legilor educaţiei
Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la finalul dezbaterii pe tema reformei educaţiei, că nu este adeptul tergiversărilor, arătând că este timpul deciziilor, pe care le va lua în urma consultării specialiştilor Comisiei Miclea şi a celor din Ministerul Educaţiei.
Premierul Boc a spus că, în urma finalizării celor două zile de dezbatere cu toţi factorii de decizie din sistemul educaţional, la iniţiativa preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, urmează să se consulte cu colegii, pentru a parcurge următorii paşi.
"Vom analiza cu argumente pro şi contra şi continuăm discuţiile cu specialiştii Comisiei Miclea şi cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei", a mai spus Emil Boc.
El a ţinut să transmită celor prezenţi la dezbaterea din Parlament că nu este adeptul tergiversării adoptării pachetului de legi pentru reforma din educaţie.
"Vreau să ştiţi că nu sunt adeptul tergiversărilor, amânărilor şi al prelungirii discuţiilor cu orice motiv. Cred că este şi timpul deciziilor, al deciziilor corecte, însă, şi fundamentate. De aces lucru vreau să vă asigur că voi face tot ce îmi va sta în putinţă să avem un proiect de lege bun, cel mai bun proiect posibil al educaţiei, în momentul de faţă", a arătat primul-ministru.
Ecaterina Andronescu, nemulţumită de politizarea dezbaterilor
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a criticat faptul că dezbaterea publică privind pachetele de legi în domeniul învăţământului a avut şi "accente politice".
"Ceea ce nu mi-a plăcut au fost accentele politice care cred că nu îşi aveau rostul aici, nu îşi au rostul într-o dezbatere pe domeniul legislaţiei din învăţământ şi sper să avem înţelepciunea să adunăm într-o lege cele mai bune soluţii şi idei", a afirmat ministrul, la finalul dezbaterilor.
Andronescu a spus că Mircea Miclea "vorbeşte despre soluţii legislative, ceea ce înseamnă că e greu de gestionat sistemul cu soluţii", ea completând că aceste soluţii legislative "conţin idei care ar putea să se transforme în norme de reglementare într-o legislaţie adecvată".
"Nu îmi schimb poziţia faţă de deschiderea către dialog şi către preluarea celor mai bune idei care pot să facă o lege care să aducă performanţă în sistem", a conchis ministrul Educaţiei.
În cea de-a doua zi de dezbateri pe tema pachetelor de legi privind reforma din educaţie au paticipat ministrul Ecaterina Andronescu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, reprezentanţii învăţământului universitar şi preuniversitar, cei ai studenţilor, precum şi deputaţi şi senatori, membri ai Comisiilor de învăţământ din Parlament.
Premierul Emil Boc vrea să-şi asume răspunderea în Parlament, în 2 septembrie, pe patru legi, printre care şi cele ale Educaţiei, dar pe proiectul propus de preşedintele Comisiei prezidenţiale, Mircea Miclea.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO