- Home
- Social
- ARAD, (19.05.2016, 16:15)
- Departamentul Corespondenti
Video Studenţii de la Facultatea de Medicină din Arad, majoritatea arabi, scanaţi cu detectoare de metal de teama unor atentate - VIDEO
Reprezentanţii Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Vest Arad au luat măsuri sporite de securitate la un curs festiv, de teama unor atentate, în condiţiile în care cei mai mulţi dintre studenţii străini care frecventează cursurile sunt arabi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
2355 afișări
Măsurile au fost luate la cererea universităţii pentru că mulţi dintre studenţii facultăţii sunt din ţări arabe, iar la cele două cursuri festive au fost aşteptate circa 1.400 de persoane, studenţi şi invitaţi. Ca să poată intra în sala Expo Arad, unde au avut loc evenimentele, persoanele au trebuit să se regăsescă pe liste întocmite înainte, pe care erau trecute datele personale, iar apoi au fost nevoiţi să treacă printr-un detector de metale.
"Avem 16 oameni, am acoperit tot perimetrul pentru a nu se putea trece. Solicitările sunt din cadrul facultăţii. Măsurile de ordine sunt cam ca şi la aeroport. Avem primul rând, unde se fac intrările pe bază de liste nominale cu CNP şi numele fiecăruia, atât studenţilor, cât şi invitaţilor, în rest nu poate intra nimeni altcineva. După care se face controlul că să nu avem obiecte contodente, să nu avem arme albe, să nu avem niciun fel de probleme, cu detectoarele de metale, după care se intră în sală unde mai există celălalt personal pentru verificarea măsurilor de ordine. Vin mulţi invitaţi. (...) Este o măsură puţin mai altfel decât la alte firme. Da, sunt foarte mulţi din ţări arabe, sunt foarte mulţi studenţi, familiile acestora", a declarat patronul firmei care a asigurat paza, Mariana Morar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
-
Popularitatea lui Emmanuel Macron în rândul francezilor, în cădere liberă. Cea mai mică rată de aprobare din ultimii şase ani
-
Polonia susţine cererea lui Trump ca ţările NATO să majoreze cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB
-
Vicepreşedintele parlamentului slovac, în vizită la Moscova. Agenda discuţiilor
Părerile participanţilor au fost împărţite.
"Da, foarte bine şi frumos, cred că sunt mulţi arabi aici, de asta cred că e aşa e bine aşa", a declarat o studentă.
Un student străin a spus că este "cam exagerat puţin, dar cred că pentru securitate trebuie să ne adaptăm cu treaba asta, ce să facem, chiar am zis când am venit ce să suntem la aeroport aici. Sunt absolvent şi din partea mea a venit familia de 10 persoane".
"Din Tunisia sunt şi el din Israel, nu ştiu de ce, ce pot să zic, e mai bine aşa", au considerat alţi doi studenţi.
"Considerăm că e bine să prevenim orice eveniment din faşă şi de aceea, împreună cu conducerea Universităţii, considerăm că merită orice efort depus pentru a asigura buna desfăşurare din toate punctele de vedere, inclusiv al securităţii acestui eveniment memorabil mai ales că există un număr mare de studenţi şi foarte mulţi invitaţi şi nu le putem refuza această bucurie imensă de a-şi vedea părinţii, copii în postura de absolvenţi. Până în prezent nu a fost nici cea mai mică problemă", a declarat şeful Biroului Studenţi Străini din cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiş Arad, Horaţiu Papiu.
Măsurile luate de universitatea arădeană sunt în premieră pentru România.
Universitatea de Vest Vasile Goldiş din Arad, care este privată, are mai multe facultăţi la care învaţă mulţi studenţi străini, printre care şi arabi.
Citeşte şi: Un profesor la un liceu din Botoşani, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu mai mulţi elevi
Citeşte şi: Contabila unei şcoli din Capitală a murit după ce a făcut infarct în timpul unor percheziţii
Citește pe alephnews.ro: Ana Dumbravă a câștigat al treilea titlu consecutiv de „Cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume”
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată iadul, porivit unui bărbat care a murit timp de 3 minute. Ce a văzut: 'Extrem de...
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe