Studenţii de la Politehnică fabrică primele rachete 100% româneşti. Echipa 2Space scrie istorie

În timp ce statul român alocă 0,2% din PIB cercetării şi inovaţiei, tinerii strânşi în proiectul 2Space fac minuni.

Urmărește
1713 afișări
Imaginea articolului Studenţii de la Politehnică fabrică primele rachete 100% româneşti. Echipa 2Space scrie istorie

În timp ce statul român alocă doar 0,2% din PIB cercetării şi inovaţiei, studenţii de la Universitatea Politehnica din Bucureşti demonstrează că pasiunea şi determinarea pot depăşi orice obstacol.

Echipa 2Space, formată din 30 de membri, a reprezentat România la cea mai mare competiţie internaţională de rachete, Cupa Space Port America, marcând un moment istoric pentru ţara noastră. Aceşti tineri talentaţi s-au înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” şi au construit primele rachete 100% româneşti.

Dezvoltarea unei rachete supersonice complete necesită resurse financiare, tehnologice şi umane considerabile, iar colaborările internaţionale sunt adesea esenţiale pentru succesul unor astfel de proiecte. În contextul în care România alocă cei mai puţini bani pentru cercetare şi inovaţie dintre toate ţările membre UE, echipa 2Space a reuşit să depăşească aceste provocări prin sponsorizări private.

Racheta construită de 2Space pentru competiţia din America este o creaţie impresionantă, depăşind 3 metri în lungime şi având capacitatea de a zbura până la 10.000 de metri cu o viteză supersonică. La Cupa Space Port America, echipa românească a concurat alături de alte 126 de echipe din 24 de ţări, demonstrând inovaţia şi capacitatea tehnologică a României pe scena internaţională.

Membrii echipei 2Space s-au înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfăşurată la nivel naţional. Această campanie are ca scop sprijinirea tinerelor talente şi promovarea excelenţei în diverse domenii, inclusiv ştiinţă şi tehnologie.

Întorşi recent din SUA, membrii echipei 2Space sunt gata să continue inovaţiile în domeniul aerospaţial. Planurile lor includ proiectarea şi construcţia de noi rachete care vor cuceri spaţiul, cu obiectivul final de a lansa sateliţi mici în orbită. Aceşti tineri ingenioşi lucrează la integrarea de tehnologii avansate şi la îmbunătăţirea performanţelor rachetelor lor, demonstrând astfel angajamentul lor faţă de excelenţă şi progres.

Povestea echipei 2Space este una de inspiraţie şi determinare, arătând că, prin muncă şi pasiune, tinerii români pot realiza lucruri măreţe chiar şi în condiţii de resurse limitate. Este un exemplu clar al potenţialului enorm pe care îl are România în domeniul tehnologic şi al inovaţiei. Prin participarea lor la Cupa Space Port America, membrii echipei 2Space nu doar că au adus mândrie ţării, dar au şi deschis calea pentru viitoarele generaţii de ingineri şi cercetători români.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici