- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.11.2020, 22:03)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studenţii la medicină, voluntari în pandemie, primesc 2.500 de lei, diurnă, cazare şi masă din partea autorităţilor
- Studenţii la Medicină ar putea fi luaţi parteneri în lupta pentru combaterea pandemiei de COVID-19.
- Cei care acceptă să lucreze în spitale vor primi 2.500 de lei lunar, masă şi cazare, plus diurnă.
- În primă fază se ţinteşte recrutarea a aproximativ 3.000 de voluntari din totalul de 20.000.
Urmărește
503 afișări
Studenţii la Medicină ar putea fi luaţi parteneri în lupta pentru combaterea pandemiei de COVID-19, potrivit unei ordonanţe de urgenţă, citită joi, în primă lectură. Cei care acceptă să lucreze în spitale vor primi 2.500 de lei lunar, masă şi cazare, plus diurnă.
„Ordonanţa care a fost în prima lectură prevede acordarea dreptului de liberă practică temporar medicilor absolvenţi ai facultăţilor de Medicină, medicilor rezidenţi, indiferent de anul de pregătire în rezidenţiat pe durata a situaţiei cu care ne confruntăm, a pandemiei cu SARS-CoV-2, astfel încât ei să poată să lucreze sub supraveghere în spitale şi să asigure în secţiile în care sunt îngrijiţi pacienţii care suferă de COVID-19”, a spus secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
De asemenea, se doreşte organizarea unui program de voluntariat, în care studenţii la medicină, indiferent de anul de studiu, să poată participa la procesul de îngrijire a bolnavilor pe bază de voluntariat.
„Vor fi repartizaţi şi vor semna contracte de voluntariat cu inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele unde vor fi repartizaţi şi vor lucra în judeţele respective sub coordonarea unei persoane desemnate de unitatea sanitară. La fiecare lună se aşteaptă o activitate de aproximativ 120 de ore,” a mai spus Arafat.
Potrivit ordonanţei, la sfârşitul fiecărei luni studentul va primi un 2.500 de lei. Cei care vin din alte localităţi decât centrele universitare unde studiază vor primi diurnă, plus cazarea şi masa din partea autorităţilor sau a unităţii sanitare unde vor activa.
„Cred că acestea sunt măsuri extrem de importante pentru noi, astfel încât să creştem capacitatea sistemului. Studenţii vor ajuta ca personal mediu, vor lucra alături de asistenţi, alături de medici”, a precizat Arafat.
În primă fază se ţinteşte recrutarea a aproximativ 3.000 de voluntari din totalul de 20.000.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe