- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (30.04.2015, 19:36)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studenţii reclamă că universităţile nu au publicat informaţii despre taberele de vară
Studenţii sunt nemulţumiţi de faptul că universităţile de stat nu au publicat, pe site-urile proprii, informaţii despre taberele de vară oferite gratuit de Ministerul Tineretului şi Sportului studenţilor merituoşi sau din familii defavorizate, informează, joi, Alianţa Organizaţiilor Studenţeşti.
Urmărește
101 afișări
Studenţii reclamă că universităţile nu au publicat informaţii despre taberele de vară (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)
Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) critică o parte din universităţile de stat din România pentru dezinteresul acestora în promovarea de oportunităţi pentru studenţi, arătând că acestea nu au publicat pe site-uri despre taberele de vară oferite gratuit de Ministerul Tineretului şi Sportului, deşi legea le obligă să facă acest lucru.
Sursa citată precizează că, prin Programul Naţional Tabere Studenţeşti, 6.000 de studenţi din toate universităţile de stat ar trebui să beneficieze vara aceasta de un loc gratuit într-o tabără de cinci zile, la mare sau la munte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Universităţile de stat au rolul de a-i informa pe studenţi despre existenţa acestui program, de a organiza procesul de înscriere şi selecţie, precum şi de a rezolva alte aspecte necesare distribuirii taberelor către studenţi.
"Deşi metodologia de organizare şi desfăşurare a taberelor, emisă prin Ordin de Ministru în data de 15 aprilie, prevede clar faptul că universităţile au obligaţia de a publica pe site-urile proprii metodologia de organizare a taberelor din acest an până cel târziu la data de 17 aprilie, în acest moment peste jumătate din universităţile de stat nu au publicat încă metodologia pe site, deşi perioada de înscriere pentru studenţi este de până la 1 mai", se arată în comunicatul transmis MEDIAFAX.
Astfel, ANOSR a trimis, joi, o adresă către Ministerul Tineretului şi Sportului în care solicită ca perioada de înscriere pentru studenţi să fie prelungită cu o săptămână, până în 8 mai, şi face apel către toate universităţile de stat din România să facă toate demersurile posibile pentru ca studenţii să afle de taberele de vară oferite de stat, respectându-şi obligaţiile legale pe care le au în acest sens.
Studenţii care doresc să beneficieze de un loc în taberele de vară pot să depună o cerere tip, însoţită de eventuale documente care să justifice implicarea lor în activităţi extracurriculare, la secretariatele facultăţilor sau în format electronic, la adresele de e-mail indicate de universităţi.
Lista cu studenţii care primesc un loc de tabără va fi afişată pe 29 mai, conform metodologiei. Sejururile de cinci zile, la mare sau la munte, se vor desfăşura pe perioada 13 iulie – 27 august, fiecare student având posibilitatea să îşi aleagă perioada potrivită pentru vacanţă.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:21
Uciderea rabinului din Emiratele Arabe Unite. Trei suspecţi din Uzbekistan au fost arestaţi
-
astăzi, 13:07
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%