- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (27.09.2017, 08:14)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studenţii se bat pe locurile de la cămine. Cele mai mari preţuri, la Sibiu/ Câte locuri de cazare sunt în universităţile din ţară
Taxele mici, de până în 200 de lei, dar şi viaţa studenţească trăită într-un alt ritm în cămine îi împing pe mulţi dintre studenţi să opteze pentru cazarea în internatele universităţilor din ţară. Deşi numărul locurilor a crescut în ultimii ani, aproape jumătate nu vor prinde loc.
Urmărește
3069 afișări
Studenţii se bat pe locurile de la cămin. Cele mai mari preţuri, la Sibiu/ Câte locuri de cazare sunt în internatele universităţilor din ţară
Universităţile de stat din Cluj-Napoca oferă studenţilor peste 15.000 de locuri de cazare în cămine, la tarife cuprinse între 100 de lei şi 450 de lei, însă numărul cererilor depăşeşte 20.000.
Cea mai mare instituţie de învăţământ superior din Cluj-Napoca, Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) pune la dispoziţia studenţilor 6.000 de locuri de cazare în 17 cămine, în camere cu 2, 3 sau 5 locuri. Reprezentanţii UBB au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că procesul de cazare începe în 29 septembrie şi se încheie în 1 octombrie, în condiţiile în care deschiderea anului universitar 2017-2018 va avea loc în data de 2 octombrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Beyoncé a făcut show de Crăciun în orașul ei natal, Houston, în timpul pauzei meciului NFL. „Beyoncé Bowl” a fost prima reprezentație televizată în direct din ultimii patru ani
-
Israelul loveşte aeroportul Sana'a, porturile şi centralele electrice din Yemen
-
Guatemala este dispusă să accepte deportaţii din America Centrală propuşi de Trump - surse Reuters
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
”Camerele au baie proprie, spaţii de gătit comune sau proprii în unele cămine, internet. Toate căminele au fost igienizate şi reabilitate în fiecare an, în timpul vacanţei de vară.
Tarifele în căminele UBB sunt cuprinse între 100 şi 220 de lei pe lună, în funcţie de gradul de confort - numărul de paturi, spaţii proprii sau comune.
La nivelul UBB au fost depuse aproximativ 9.000 de cereri de cazare.
Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) dispune de un număr de 4.926 locuri de cazare distribuite în cele două complexe studenţeşti, din Mărăşti (2 cămine) şi Observator (7 cămine), toate căminele UTCN fiind modernizate. ”În acest an a fost finalizat căminul II B din Campusul Mărăşti, care a reintrodus în circuit un număr de 944 de locuri de cazare, cu începere din noul an academic. Proiectul a fost în valoare de 4,7 milioane de lei, finanţat în întregime din veniturile proprii ale universităţii”, au spus reprezentanţii UTCN.
Studenţii care se cazează în Campusul din Observator au la dispoziţie camere cu două sau patru locuri, baie proprie în fiecare cameră, oficii pe fiecare palier dotate cu plite electrice, maşini de spălat pe fiecare palier, acces gratuit la internet, sistem de pază privat/ supraveghere video. Spaţiul exterior aferent celor două cămine din Complexul Mărăşti a fost modernizat cu teren de sport cu nocturnă şi gazon sintetic, precum şi spaţii verzii. Tarifele de cazare la UTCN au rămas nemodificate faţă de anii anteriori, astfel încât pentru camere de 4 persoane tariful este de 155 lei/lună/pat, iar pentru camere de 2 persoane, de 220 lei/lună/pat. Numărul de cereri de cazare înregistrate este în jur de 9.000.
Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Iuliu Haţieganu” beneficiază în anul universitar 2017-2018 de un număr de 2.500 de locuri de cazare în opt cămine. Tarifele de cazare sunt aceleaşi ca şi în anii anteriori, fiind cuprinse între 140 de lei pentru un loc în cameră cu patru paturi şi 450 de lei cameră single. La UMF au fost înregistrate 2.560 de cereri pentru cazare.
La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) au fost pregătite 1.434 de locuri de cazare în cinci cămine studenţeşti, toate având acces la internet. Tarifele de cazare practicate sunt cuprinse între 125 de lei locul în cameră cu 4 – 6 paturi, cu baie pe hol, şi 250 de lei în cameră cu două paturi, cu baie inclusă.
Cea mai mică dintre universităţile clujene, Universitatea de Arte şi Design (UAD) are disponibile un număr de 121 de locuri de cazare în două cămine, reabilitate termic, tarifele fiind cuprinse între 170 şi 220 de lei. ”Cererile de cazare au fost în număr de 210”, au menţionat reprezentanţii UAD.
Studenţii care nu reuşesc să obţină un loc de cazare sau nu le convin condiţiile oferite în cămine pot să îşi închirieze garsoniere sau apartamente în Cluj-Napoca. Chiriile sunt cuprinse, în funcţie de cartier sau de numărul de camere, între 140 de euro o garsonieră şi 500 de euro un apartament de două – trei camere.
Bistriţa: Taxele la căminul studenţesc, la nivelul celor de anul trecut
112 de locuri există în căminul Extensiei Bistriţa a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj, până la această dată fiind ocupate doar 70% dintre acestea.
Reprezentanţii universităţii spun că preţurile au rămas la fel ca şi anul trecut şi că locurile se vor ocupa în totalitate după începerea anului universitar.
Căminul studenţesc din Bistriţa are 30 de camere cu trei locuri şi 16 camere cu două paturi, iar studenţii care optează pentru a se caza aici trebuie să plătească 100 de lei pe lună pentru un loc într-o cameră cu trei sau 120 de lei pe lună pentru un loc într-o cameră cu două.
Pentru anul universitar 2017 – 2018, extensia Bistriţa a Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj a avut disponibile, la cele şase facultăţi 376 de locuri la nivel de licenţă, dintre care doar 76 la buget. Absolvenţii de liceu au putut alege specializări la facultăţile de Geografie, Ştiinţa şi Ingineria Mediului; Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei; Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor; Business; Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării şi Educaţie Fizică şi Sport.
Timişoara: 13.000 de locuri pentru studenţi în cămine
Aproximativ 13.000 de locuri sunt disponibile pentru studenţi în căminele celor patru universităţi de stat din Timişoara, iar tarifele diferă în funcţie de condiţii şi de numărul paturilor din camere, fiind cuprinse între 95 şi 335 lei.
Potrivit datelor primite de la cele patru universităţi de stat din Timişoara - Universitatea de Vest, Universitatea Polithnica, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, în cămine sunt disponibile aproximativ 13.000 de locuri pentru studenţi, în acest an universitar. Cele mai mari probleme în ceea ce priveşte cazarea studenţilor sunt înregistrate la Universitatea de Vest din Timişoara, care poate acoperi doar 50% din cereri.
Universitatea Politehnica din Timişoara pune la dispoziţia studenţilor aproximativ 6.000 de locuri. Astfel, se asigură locuri pentru toţi tinerii care vor cazare în cămin. Instituţia de învăţământ superior are 16 cămine studenţeşti, dintre care două sunt doar cu garsoniere.
”Avem aproximativ 4.500 de locuri în căminele cu camere de cinci paturi şi 1.600 de locuri în cele cu două paturi. Cazarea studenţilor se face în perioada 21 – 25 septembrie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Universităţii Politehnica din Timişoara, Adina Palea.
În ceea ce priveşte taxele lunare, acestea sunt de 95 lei pentru studenţii care sunt pe locurile bugetate, în căminele cu camere de cinci paturi, respectiv 100 lei pentru cei de pe locurile cu taxă. De asemenea, tinerii de la buget care primesc un loc într-o cameră cu două paturi trebuie să plătească 160 lei, iar cei de la „cu taxă” – 165 lei.
Universitatea de Vest din Timişoara are aproximativ 3.000 de locuri în cămine, dar acestea nu sunt suficiente, în condiţiile în care anual sunt depuse circa 6.000 de cereri.
”Acoperim cam 50% din cererile studenţilor care doresc să se cazeze în cămin. Avem camere cu două, trei şi patru paturi, în funcţie de mărirea camerei şi de cămin”, a spus purtătorul de cuvânt al Universităţii de Vest din Timişoara, Florin Jurca. Taxele de cazare în căminele universităţii sunt printre cele mai mici din ţară, preţul mediu fiind de 100 de lei.
Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Victor Babeş” din Timişoara asigură locuri în cămine pentru toţi studenţii care depun cereri de cazare. Instituţia dispune de şapte cămine studenţeşti, cu un număr total de 2.500 de locuri de cazare la norma sanitară două, trei, patru persoane/cameră. Şase dintre căminele Universităţii de Medicină din Timişoara, cu un număr de 1.820 de locuri, sunt amplasate în Complexul Studenţesc, iar un cămin cu un număr de 680 de locuri se află lângă sediul instituţiei.
În ceea ce priveşte tarifele, acestea sunt de 75 lei pentru un loc într-o cameră cu patru paturi, 85 lei – cu trei paturi, şi cuprinse între 120 şi 200 lei pentru cele cu două paturi, pentru studenţii care sunt pe locurile bugetate. Tinerii care sunt admişi pe locurile nesubvenţionate de stat trebuie să plătească 185 lei pentru a fi cazaţi într-o cameră cu patru paturi, 195 lei – cu trei paturi, şi între 230 şi 310 lei pentru un loc într-o cameră cu două paturi.
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului oferă studenţilor săi peste 1.500 locuri, care sunt disponibile în cinci cămine, dintre care unul de garsoniere, iar majoritatea celor care depun cereri de cazare au un loc asigurat. Cuantumul taxelor de cămin diferă în funcţie de calitatea studentului (bursier sau cu taxă) şi de confortul camerei în care este cazat. Astfel, preţurile sunt cuprinse între 125 lei, pentru un loc într-o cameră cu patru paturi, şi 335 lei, pentru un loc în căminul cu garsoniere.
Braşov: Taxe majorate cu 10 – 20 de lei faţă de anul trecut
Taxele de cazare pentru studenţii Universităţii ”Transilvania”, care vor locui în cele 13 cămine de tip internat din Complexul Memorandului şi pe Colina Universităţii din Braşov, se majorează, în anul universitar 2017-2018, cu sume cuprinse între 10 şi 20 de lei, conform reprezentanţilor instituţiei.
”Noile taxe au fost aprobate în Consiliul de Administraţie. Sunt puţin mai mari decât anul trecut pentru că s-au majorat preţurile la utilităţi, în primul rând, dar şi la alte produse. Pentru studenţii de pe locurile bugetate, taxa este de 180 de lei, faţă de 170 de lei anul trecut, iar pentru studenţii aflaţi pe locurile cu taxă, majorarea este de 20 de lei, adică de la 305 de lei anul trecut, la 325 de lei, în acest an universitar”, a declarat Daniel Munteanu, prorector la Universitatea ”Transilvania”.
Potrivit lui Munteanu, condiţiile de locuit în cămine sunt ”destul de bune”, în toate căminele s-au făcut reparaţii, au fost zugrăvite la exterior, dar şi holurile, camere şi grupurile sanitare. Douăsprezece din cele 13 cămine au fost izolate termic, iar la al 13-lea lucrările sunt în curs, astfel că, începând din această iarnă, toate căminele vor fi izolate termic.
În căminele Universităţii ”Transilvania” sunt disponibile 4.234 de locuri în toate cele 13 cămine studenteşti.
Alba: Camere cu bucătării proprii pentru studenţi
Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pune la dispoziţia studenţilor patru cămine, în care sunt circa 800 de locuri, iar taxa de cazare este 200 de lei pe lună. Camerele au trei sau patru paturi, iar o parte sunt dotate cu bucătării proprii cu electrocasnice şi băi.
Căminele unu şi doi se află pe strada Vasile Alecsandri, aproape de un cartier de romi, iar căminele trei şi patru sunt mai aproape de universitate, pe strada Vasile Goldiş, în cartierul Cetate.
În ceea ce priveşte căminul studenţesc numărul unu, acesta este cel mai vechi al Universităţii, fiind un bloc de garsoniere transformat în cămin. Camerele sunt complet utilate, au băi, balcoane şi bucătării, însă nu există săli de lectură. Fiecare bucătărie are o mini-plită electrică pentru pregătirea mesei, iar studenţii beneficiază şi de o spălătorie, la subsol.
Şi camerele căminului doi sunt mobilate, având inclusiv frigidere în fiecare cameră, însă nu au bucătării proprii. La capătul fiecărui etaj există oficii pentru pregătirea mesei, dotate cu mobilier de bucătărie, aragaz şi cuptoare cu microunde. Pe fiecare palier există săli de lectură, iar la unul dintre etaje există o spălătorie, dotată cu mai multe maşini de spălat.
În vecinătatea acestor două cămine s-a construit o sală de sport, unde echipa de baschet feminin CS Universitatea joacă meciurile de pe teren propriu şi în care studenţii pot practica mai multe sporturi, între care fotbal, fitness sau handbal.
Studenţii din căminul trei au camere cu băi proprii, frigidere, mobilier cochet, televizoare, iar pe fiecare palier există oficii pentru pregătirea mesei, dotate cu electrocasnice. De asemenea, au acces la o sală de lectură multifuncţională, dotată cu calculatoare, cât şi la spălătorie.
Căminul patru are camere cu patru paturi, băile sunt doar la capătul fiecărui palier, cu mai multe toalete şi duşuri. În schimb, şi aici studenţii au săli de lectură, iar în camere maşini de spălat, aragaze, frigidere, mobilier bun. Unele camere sunt dotate chiar cu televizoare LED.
Admiterea în cămin se face online, iar în repartizarea locurilor contează mediile studentului din anul precedent.
Universitatea ”1 Decembrie 1918”, singura universitate din Alba Iulia, are circa 5.000 de studenţi şi masteranzi.
Sibiu: 15.000 de studenţi şi 2.000 de locuri în cămine
Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu are peste15.000 de studenţi, la Licenţă şi Master, şi peste 2.000 de locuri în căminele Universităţii.
”Numărul de locuri în spaţiile noastre de cazare este satisfăcător, pentru că nu toţi studenţii vor să stea în cămine, ci sunt mulţi care se orientează spre apartamente sau garsoniere închiriate”, a declarat rectorul ULB Sibiu, Ioan Bondrea.
ULB Sibiu are opt spaţii de cazare pentru studenţi, respectiv Căminele 1, 2 şi 3 situate în Complexul de pe Bulevardul Victoriei, Căminele nr. 4 şi nr. 5, din cartierul Vasile Aaron, Căminul nr. 7 de pe strada Pedagogilor, Căminul Academica de pe strada Prof. Aurel Decei, care are 30 de garsoniere şi cinci apartamente, precum şi Căminul Facultăţii de Teologie.
Din primăvară, ULB Sibiu va beneficia de încă 200 de locuri de cazare pentru studenţi, urmând să fie reabilitat un fost cămin internat al unui liceu din oraş, care a fost luat prin concesiune pe 25 de ani de la Primăria Sibiu.
Un student achită lunar între 170 şi 645 de lei pentru un loc de cazare în cămin, în funcţie de condiţii şi de preferinţe. Cele mai scumpe locuri sunt în Căminul ”Academica”, unde sunt doar garsoniere şi apartamente.
Cei care nu vor găsi loc de cazare în cămine, pot alege să închirieze garsoniere sau apartamente de pe piaţa locală, preţurile pornind de la 1.000 de lei, pentru o garsonieră, sumă în care sunt incluse şi taxele cu utilităţi.
Iaşi: Peste 6.000 de locuri de cazare
La Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi sunt pregătite 6.208 locuri de cazare, preţurile variind între 120 de lei pe lună, într-o cameră cu cinci paturi şi 550 de lei pe lună, într-un cămin inaugurat în urmă cu câţiva ani. Pentru o cameră cu două locuri, studenţii plătesc 275 de lei, iar pentru una cu 3 locuri chiria lunară ajunge la 250 de lei. În şapte cămine ale UAIC sunt şi camere cu câte 5 locuri, pentru care preţul per student este de 150 de lei pe lună. Cele mai scumpe cămine ale UAIC sunt Gaudeamus şi Akademos, unde preţurile sunt de 440 sau 550 de lei pe cameră.
Suceava: Peste 1500 de studenţi nu prind loc în cămine, deşi taxele au crescut semnificativ
Mai puţin de jumătate dintre studenţii Universităţii ”Ştefan cel Mare” din Suceava, care au cerut un loc în căminele universităţii, vor putea fi cazaţi în noul an universitar. Instituţia de învăţământ a primit peste 2.500 de solicitări din partea studenţilor, însă nu are decât 1.100 de locuri disponibile în cele cinci cămine pe care le deţine. Pentru anul universitar 2017 – 2018, care va debuta pe 2 octombrie, conducerea Universităţii ”Ştefan cel Mare” a majorat taxele de cazare în căminele instituţiei, cuantumul acestora urmând să crească cu 61 de lei, pentru un loc de cazare urmând să fie plătit 150 de lei, faţă de 90 de lei, anul trecut.
Preţurile plătite de studenţi diferă în funcţie de confortul şi facilităţile camerelor de cazare, însă vor plăti lunar sume cuprinse între 150 şi 420 de lei. Cazarea studenţilor în căminele studenţeşti pentru anul universitar 2017-2018 se va face începând cu data de 27 septembrie, conducerea universităţii din Suceava solicitând Inspectoratului Şcolar Suceava să pună la dispoziţia studenţilor şi camere în căminele destinate elevilor.
Dolj: 2.700 de locuri de cazare pentru studenţi
Pentru anul universitar 2017-2018, numărul de locuri în căminele Universităţii din Craiova va fi ceva mai mic, în primă fază, din cauză că în Căminul 2, unde erau 420 de locuri, se desfăşoară lucrări de modernizare. Vor rămâne, la dispoziţia tinerilor, aproximativ 2.700 de locuri.
În ceea ce priveşte taxele de cazare, la căminele 6,7 şi 8, suma lunară plătită de un student care este la buget, ajunge la 195 de lei. Taxa este aceeaşi de trei ani, plătindu-se în plus utilităţile (consumul de apă şi energie electrică). Potrivit reprezentanţilor Universităţii din Craiova, persoanele cazate în căminul 2 vor fi relocate în căminele 11, 12 şi 13, până pe 15 ianuarie, anul viitor, deoarece locaţia din Campusul Agronomie intră în proces complet de modernizare.
Lucrările de reabilitare completă vizează nu doar clădirea căminului 2, ci şi mobilierul. După modernizare, numărul studenţilor cazaţi într-o cameră va fi de trei persoane. În momentul afişării repartizărilor studenţilor în cămine, tinerii care până în anii anteriori au fost cazaţi aici vor şti în care dintre căminele 11, 12, 13 vor ajunge. ”Taxa de cămin va fi redusă la o sumă stabilită de Consiliul de administraţie. Camerele căminului 2 intră în lucrări de modernizare completă, inclusiv a mobilierului şi tocăriei. După finalizarea lucrărilor, în camere vor fi cazaţi câte trei studenţi. La afişarea repartizărilor, se va comunica doar căminul, iar numărul camerei va fi comunicat ulterior”, au anunţat reprezentanţii Universităţii Craiova.
Toate căminele craiovene dispun de săli de lectură pentru studenţi şi săli de tratament, iar căminele 3, 6, 7, 10, 12 şi 14 au spălătorii, unde sunt montate maşini de spălat cu cartele reîncărcabile şi jetoane, precum şi oficii de preparare a hranei, dotate la standarde europene. Toate locaţiile sunt legate la reţeaua de televiziune prin cablu şi la internet, campusurile fiind deservite de personal de îngrijire şi întreţinere. De asemenea, studenţii au şi cantine în campusurile Universităţii din Craiova.
Prahova: Studenţii Universităţii de Petrol Gaze din Ploieşti, aşteptaţi de miercuri să se cazeze
Purtătorul de cuvânt al Universităţii de Petrol şi Gaze Ploieşti, Anca Dobrinescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că universitatea are 7 cămine, cu o capacitate de cazare de 1.600 de locuri, iar de miercuri, studenţii pot să vină să se cazeze.
”Au fost depuse 1.530 de cereri, deci sunt onorate toate solicitările, având inclusiv 50 de locuri pentru studenţii străini şi cei din an pregătitor", a declarat Dobrinescu.
Cazarea începe de miercuri şi se face în camere de 3, respectiv 2 persoane, la tarife cuprinse între 165 şi 250 lei. Toate camerele au grup sanitar propriu, TV, frigider, iar la tariful maxim se asigura şi aer condiţionat.
Galaţi: Tarifele ar putea să crească şi la Universitatea ”Dunărea de Jos”
Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi pune la dispoziţia studenţilor circa 2.800 de locuri în cele 9 cămine, unde există săli de lectură, reţea de internet şi cablu tv, săli de fitness şi puncte de prim ajutor, dar şi o cantină mare şi trei micro-cantine, o spălătorie de haine, un cabinet medical dotat cu ambulanţă, un centru de mediere socială şi un post de poliţie.
Reprezentanţii Universităţii din Galaţi au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în acest an universitar s-ar putea majora taxa pentru regia de cămin pentru a acoperi investiţiile realizate de administraţie şi creşterile salariale ale angajaţilor.
”Probabil va fi o modificare a taxei de cazare, dar nu s-a stabilit încă nimic. Avem circa 2.800 de locuri, ca şi anul trecut, şi vom face tot posibilul să fie loc pentru toţi care vor dori să se cazeze. În medie vor fi câte trei studenţi într-o cameră", a declarat directorul Administraţiei Căminelor UDJ Galaţi, Cristinel Ioja. Până în prezent, pentru cazare, studenţii de la buget au plătit 120 de lei lunar, iar cei care plătesc taxă au achitat 220 de lei.
Gorj: Toate locurile de cazare pentru studenţi, ocupate
În cele două cămine studenţeşti din Târgu-Jiu sunt disponibile 108 locuri de cazare, toate fiind ocupate. La Liceul Nr. 2, unde sunt cazaţi studenţi, taxa este de 220 de lei, iar cei de pe locuri bugetate plătesc doar 120 de lei. La căminul din Complexul Studenţesc Debarcader, cazarea costă 300 de lei pentru studenţii în regim cu taxă şi 200 de lei pentru cei de la buget. În cazul în care vor mai exista solicitări, în baza unui protocol încheiat cu Inspectoratul Şcolar Gorj, vor fi puse la dispoziţie locuri în căminul Liceului Nr. 4, din Târgu-Jiu.
Citește pe alephnews.ro: Harbin Ice-Snow World te așteaptă cu peste 300.000 de metri cubi de gheață și zăpadă. Tema din acest an este „Vis de iarnă, dragoste în inima Asiei”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Felicitările de Crăciun au devenit o parte esențială a spiritului vesel din perioada sărbătorilor. Care este istoria acestora
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:03
-
astăzi, 18:30