Studiu. Analiza excrementelor cailor de curse poate arăta ce exemplare au şanse să devină campioane

  • Succesul unui cal de curse poate fi detectat în intestinul animalului, susţin specialiştii care au realizat un studiu.
  • Analiza trebuie realizată în primele luni de viaţă ale animalului.
  • Peste 50 de mânji au fost analizaţi de cercetători.
Urmărește
73 afișări
Imaginea articolului Studiu. Analiza excrementelor cailor de curse poate arăta ce exemplare au şanse să devină campioane

Studiu. Analiza excrementelor cailor de curse poate arăta ce exemplare au şanse să devină campioane

Un studiu veterinar a analizat excrementele cailor, măsurând bacteriile din sistemele digestive de la peste 50 de cai pursânge în primii trei ani de viaţă.

Studiul a constatat că mai multe tipuri de microbi intestinali descoperiţi la mânji au legătură cu sănătatea din viitor a animalelor şi cu succesul lor pe hipodrom.

Descoperirile au fost publicate în revista Scientific Reports.

„Sănătatea intestinului este absolut critică. Există o înţelegere tot mai mare a faptului că ceea ce se întâmplă în intestinele umane şi în intestinele animalelor, la cai, în acest caz, are o influenţă profundă asupra multor aspecte ale sănătăţii şi bolii. Este vorba şi de sincronizare. Natura bacteriilor intestinale din primele săptămâni de viaţă prezice sănătatea viitoare şi performanţa viitoare ale acestor cai”, a spus cercetătorul principal Chris Proudman, profesor de ştiinţe veterinare la Universitatea din Surrey, potrivit BBC.

Echipa de cercetători a investigat şi consecinţele pe termen lung ale cailor trataţi cu antibiotice.Mânjii trataţi cu antibiotice aveau mai puţine tipuri de bacterii în intestine şi, ulterior, au câştigat mai puţine premii în cariera lor, în comparaţie cu caii care nu au primit tratament antibiotic timpuriu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
excremente,
cai,
studiu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici