Un studiu veterinar a analizat excrementele cailor, măsurând bacteriile din sistemele digestive de la peste 50 de cai pursânge în primii trei ani de viaţă.
Studiul a constatat că mai multe tipuri de microbi intestinali descoperiţi la mânji au legătură cu sănătatea din viitor a animalelor şi cu succesul lor pe hipodrom.
Descoperirile au fost publicate în revista Scientific Reports.
„Sănătatea intestinului este absolut critică. Există o înţelegere tot mai mare a faptului că ceea ce se întâmplă în intestinele umane şi în intestinele animalelor, la cai, în acest caz, are o influenţă profundă asupra multor aspecte ale sănătăţii şi bolii. Este vorba şi de sincronizare. Natura bacteriilor intestinale din primele săptămâni de viaţă prezice sănătatea viitoare şi performanţa viitoare ale acestor cai”, a spus cercetătorul principal Chris Proudman, profesor de ştiinţe veterinare la Universitatea din Surrey, potrivit BBC.
Echipa de cercetători a investigat şi consecinţele pe termen lung ale cailor trataţi cu antibiotice.Mânjii trataţi cu antibiotice aveau mai puţine tipuri de bacterii în intestine şi, ulterior, au câştigat mai puţine premii în cariera lor, în comparaţie cu caii care nu au primit tratament antibiotic timpuriu.