- Home
- Social
- (28.04.2022, 08:38)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Angajaţii îşi pierd creativitatea în cadrul întâlnirilor virtuale
- Întâlnirile virtuale prin Zoom şi alte videoconferinţe sufocă creativitatea angajaţilor.
- Întâlnirile faţă în faţă produc mai multe idei, mult mai creative decât videoconferinţele, spun cercetătorii
Urmărește
384 afișări
STUDIU Angajaţii îşi pierd creativitatea în cadrul întâlnirilor virtuale
Întâlnirea faţă în faţă a produs mai multe idei, şi idei mai creative, în comparaţie cu discuţiile prin videoconferinţă, potrivit experimentelor de laborator şi a unui studiu de teren la o firmă cu birouri în întreaga lume.
În timp ce beneficiile oferite de Zoom şi de alte instrumente de videoconferinţă le-au făcut indispensabile în pandemie, cercetarea sugerează că dependenţa puternică de această tehnologie are un cost pentru gândirea creativă, potrivit The Guardian.
„Este foarte important să ai mai multe idei creative din care să te poţi inspira, iar faptul de a avea un fond mai mare de idei creative îţi va creşte probabilitatea de succes", a declarat Dr. Melanie Brucks, profesor asistent de marketing la Universitatea Columbia din New York.
Rezultatele cercetării
Brucks şi colegul ei Jonathan Levav de la Stanford şi-au început investigaţia înainte de pandemie, când managerii au raportat că au avut probleme în a lucra cu angajaţii la distanţă. Brucks era sceptică în privinţa faptului că videoconferinţele erau un factor, bănuind că dificultăţile de coordonare online a unor echipe mari şi globale ar putea fi de vină.
Pentru a afla, cercetătorii au recrutat peste 600 de voluntari care au fost împerecheaţi pentru a aborda o sarcină de creativitate, fie împreună în aceeaşi cameră, fie virtual prin Zoom.
Perechile au avut la dispoziţie cinci minute pentru a găsi utilizări creative pentru un Frisbee sau o folie cu bule şi un minut pentru a selecta cea mai bună idee. Judecătorii independenţi au decis că transformarea unui Frisbee într-o farfurie a fost mai puţin creativă decât folosirea acestuia pentru a doborî fructe dintr-un copac, în timp ce folosirea foliei cu bule pentru a trimite mesaje în cod Morse a fost mai creativă decât folosirea acesteia pentru a proteja un copil. În general, cei care au lucrat prin Zoom au avut cu 20% mai puţine idei decât cei care s-au întâlnit faţă în faţă.
Acelaşi efect a fost evident şi în lumea reală. În cadrul unui studiu de teren, cercetătorii au analizat ideile pentru produse noi generate de 1.490 de ingineri pentru o companie multinaţională. Inginerii, care se aflau în Finlanda, Ungaria, India, Israel şi Portugalia, au fost împerecheaţi la întâmplare şi au avut la dispoziţie aproximativ o oră pentru a reflecta asupra unor produse, fie în persoană, fie prin videoconferinţă Webex. Apoi au selectat cea mai bună idee.
Scriind în revista Nature, cercetătorii raportează că inginerii au produs mai multe idei, şi mai inovatoare, atunci când au lucrat faţă în faţă. „Ei nu numai că generează un număr mai mare de idei creative, dar au idei mai bune", a declarat Brucks. Echipele virtuale au fost la fel de bune la selectarea celor mai bune idei dintr-un lot ca şi cele care s-au întâlnit în persoană.
„Concentrarea vizuală este o componentă uriaşă a concentrării cognitive. Atunci când eşti concentrat pe ecran şi filtrezi restul mediului, acest lucru se răsfrânge asupra modului în care abordezi sarcina", a declarat Brucks. „Este în mod unic rău pentru creativitate, deoarece inhibă o explorare mai largă".
Videoconferinţele ajută oamenii să colaboreze între fusurile orare şi pot reduce nevoia de a face naveta. Însă, nu este clar dacă impactul asupra creativităţii este valabil pentru echipele mai mari.
Brian Uzzi, profesor de leadership la Universitatea Northwestern din Illinois, a declarat că impactul asupra lumii reale "ar putea fi uriaş", determinând o diviziune a muncii între întâlnirile faţă în faţă şi cele virtuale care ar putea "remodela permanent biroul şi programul de lucru". Dar el a îndemnat companiile să fie prudente, deoarece, dacă întâlnirile virtuale sunt mai ieftine decât cele faţă în faţă, acestea ar putea fi în continuare mai rentabile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe