Studiu: Care sunt efectele singurătăţii asupra creierului

  • O echipă de cercetători din Canada a studiat efectele singurătăţii
  • Ei au analizat RMN-urile celor care suferă de singurătate
  • Efectul singurătăţii asupra creierul este vizibil
Urmărește
919 afișări
Imaginea articolului Studiu: Care sunt efectele singurătăţii asupra creierului

Studiu: Care sunt efectele singurătăţii asupra creierului

Oamenii nu au fost niciodată atât de singuri aşa cum s-a întâmplat în 2020. Iar acest lucru lasă urme şi asupra creierului.

Pandemia ne-a închis pe mulţi din noi în propriile case. Departe de prieteni şi familie. Sunt multe persoane care se simt singure din această cauză. Iar singurătatea îţi afectează nu doar sănătatea, ci şi creierul. Ţi-o spun doi cercetători canadieni care au studiat această problemă.

„Singurătatea are un impact asupra sănătăţii în mai multe feluri. Atât fizic, cât şi mental. Şi cresc şansele de a ajunge la demenţă sau la Alzheimer”, explică Nathan Spreng, autorul studiului.

Cercetătorii au analizat rezonanţele magnetice a 40.000 de oameni care au acceptat ca informaţiile să le fie prelucrate. Au comparat rezultatele celor care au admis că se simt singuri cu cele ale persoanelor care nu au această problemă. Şi există mai multe diferenţe. Persoanele care suferă din cauza singurătăţii accesează mai des anumite porţiuni din creier.

„Descoperirile noastre confirmă că persoanele singuratice îşi imaginează mai des interacţiuni sociale sau retrăiesc evenimente sociale din trecut pentru a nu simţi absenţa socializării”, spune şi Danilo Bzdok, un alt cercetător care a participat la studiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici