Studiu: Ce îşi doresc părinţii români pentru copiii lor? Cele mai mari temeri

Sănătatea copiilor reprezintă principala dorinţă a părinţilor pentru viitorul micuţilor, în cazul a aproape 80% dintre respondenţii unui studiu. Doar 14% pun pe primul plan siguranţa financiară.

Urmărește
434 afișări
Imaginea articolului Studiu: Ce îşi doresc părinţii români pentru copiii lor? Cele mai mari temeri

Studiu: Ce îşi doresc părinţii români pentru copiii lor? Cele mai mari temeri

Un studiu recent comandat de Cord Blood Center, a analizat priorităţile şi temerile părinţilor români în ceea ce priveşte sănătatea copiilor lor. Rezultatele cercetării au evidenţiat faptul că sănătatea copiilor reprezintă principala dorinţă a părinţilor, cu o pondere semnificativă în preferinţele lor.

Astfel, conform studiului, părinţii acordă o importanţă deosebită sănătăţii copiilor lor, aceasta reprezintând principala lor dorinţă pentru viitorul micuţilor în cazul a aproape 80% dintre respondenţi. Siguranţa financiară, deşi este un aspect important în viaţa oricărui părinte, este pusă pe primul plan doar de 14% dintre aceştia.

Astfel, în încercarea de a asigura sănătatea micuţilor, 64% dintre viitoarele mame ar investi în analize genetice, 51% ar opta pentru o asigurare privată de sănătate, iar 50% dintre femei consideră recoltarea de celule stem ca pe o măsură de precauţie şi plasă de siguranţă pentru viitorul copilului lor.

În luarea deciziei, 41% dintre femei mărturisesc faptul că trebuie să acorde o atenţie mai mare aspectului financiar atunci când iau în considerare alegerile privind sănătatea copilului lor. Cu toate acestea, rolul medicului ginecolog este unul important, iar recomandările acestuia şi informaţiile pe care le transmite reprezintă principala sursă de informare pentru 72% dintre femei şi 76% dintre bărbaţi.

Într-un procent mai mic, dar care însă nu poate fi ignorat, 9% dintre bărbaţi şi 6% dintre femei au declarat că sunt reticenţi în a apela la recoltarea de celule stem din cordonul ombilical şi placentă din motive religioase.

Studiul a implicat 400 de respondenţi, femei şi bărbaţi, din toate regiunile României, cu vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani. Cercetarea a fost realizată în perioada 18-23 martie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
studiu,
copii,
sănătate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici