- Home
- Social
- (12.04.2020, 15:37)
- Eugenia Foarfecă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu clinic. Care este cel mai promiţător remediu pentru infecţia cu noul coronavirus
- Gilead Sciences a publicat primele rezultate ale testării remdesivirului pe 53 de pacienţi cu Covid 19
- Primele date arată că două treimi dintre pacienţii incluşi în studiu s-au simţit mult mai bine după 10 zile de tratament
- Remdesivir ul a fost conceput iniţial pentru a trata boala Ebola şi virusul Marburg
- Profesorul Alexandru Rafila spune că remdesivirul va putea fi testat şi în România în cadrul unui studiu coordonat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii
Urmărește
8222 afișări
Studiu clinic. Care este cel mai promiţător remediu pentru infecţia cu noul coronavirus
Noi speranţe în tratamentul pentru Covid 19 vin de la compania Gilead Sciences. În cadrul unui studiu clinic au fost trataţi cu Remdesivir 53 de pacienţi din SUA, Canada şi Europa, care au avut nevoie de suport respirator. Toţi au intrat într-un program special care permite medicilor să folosească medicamente neaprobate atunci când nu există alte opţiuni de tratament.
Datele publicate în The New Englan Journal of Medicine arată că, după aproape 3 săptămâni de tratament cu remdesivir două treimi din cei care au intrat în program s-au simţit mult mai bine. În schimb, cea mai mare parte a celor care au murit a fost dintre cei care erau conectaţi la aparate de ventilaţie mecanică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Mulţi specialişti spun însă că nu pot trage concluzii definitive din aceste date pentru că studiul a fost făcut pe un număr de pacienţi foarte mic, aşa că nu se ştie sigur dacă remdesivir-ul este sigur şi eficient împotriva Covid 19, precum şi în ce stadiu concret al bolii ar trebui administrat.
„Este nevoie de mai multe răspunsuri, motiv pentru care avem nevoie de mai multe tipuri de studii care implică multe tipuri de pacienţi”, spune Daniel O Day, directorul executiv al Gilead, citat de bloomberg.com.
Rezultatele unui alt studiu făcut în China erau aşteptate luna aceasta, însă se pare că acest studiu nu va mai avea loc acolo pentru că nu mai sunt atât de mulţi pacienţi în stare gravă. În acelaşi timp medicamentul este testat pe pacienţii cu Covid 19 şi în alt studiu sponsorizat de Institutul Naţional de Sănătate din SUA. Există informaţii că Gilead în sine mai susţine alte două studii.
Rezulatele acestor studii sunt foarte aşteptate pentru că, spre deosebire de hidroxiclorochină, existentă deja în multe protocoale de tratament aplicate de medici pacienţilor cu Covid, şi pentru care nu s-au făcut studii mari care să arate complicaţiile severe pe care le poate da, studiile pe remdesivir vor fi unele dintre primele studii riguroase finalizate pe scară largă.
Interesant este că, în studiile de laborator făcute pe numeroşi compuşi, înainte de izbucnirea epidemiei de SARS Cov2, cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord şi de la Universitatea Vanderbilt au descoperit că remdesivirul acţiona puternic împotriva unei mari varietăţi de coronavirusuri similare cu noul coronavirus.
Profesorul Alexandru Rafila a declarat recent că şi în România remdesivirul ar putea intra curând într-un studiu clinic coordonat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe