- Home
- Social
- (12.04.2020, 15:37)
- Eugenia Foarfecă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu clinic. Care este cel mai promiţător remediu pentru infecţia cu noul coronavirus
- Gilead Sciences a publicat primele rezultate ale testării remdesivirului pe 53 de pacienţi cu Covid 19
- Primele date arată că două treimi dintre pacienţii incluşi în studiu s-au simţit mult mai bine după 10 zile de tratament
- Remdesivir ul a fost conceput iniţial pentru a trata boala Ebola şi virusul Marburg
- Profesorul Alexandru Rafila spune că remdesivirul va putea fi testat şi în România în cadrul unui studiu coordonat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii
Urmărește
8222 afișări
Studiu clinic. Care este cel mai promiţător remediu pentru infecţia cu noul coronavirus
Noi speranţe în tratamentul pentru Covid 19 vin de la compania Gilead Sciences. În cadrul unui studiu clinic au fost trataţi cu Remdesivir 53 de pacienţi din SUA, Canada şi Europa, care au avut nevoie de suport respirator. Toţi au intrat într-un program special care permite medicilor să folosească medicamente neaprobate atunci când nu există alte opţiuni de tratament.
Datele publicate în The New Englan Journal of Medicine arată că, după aproape 3 săptămâni de tratament cu remdesivir două treimi din cei care au intrat în program s-au simţit mult mai bine. În schimb, cea mai mare parte a celor care au murit a fost dintre cei care erau conectaţi la aparate de ventilaţie mecanică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Mulţi specialişti spun însă că nu pot trage concluzii definitive din aceste date pentru că studiul a fost făcut pe un număr de pacienţi foarte mic, aşa că nu se ştie sigur dacă remdesivir-ul este sigur şi eficient împotriva Covid 19, precum şi în ce stadiu concret al bolii ar trebui administrat.
„Este nevoie de mai multe răspunsuri, motiv pentru care avem nevoie de mai multe tipuri de studii care implică multe tipuri de pacienţi”, spune Daniel O Day, directorul executiv al Gilead, citat de bloomberg.com.
Rezultatele unui alt studiu făcut în China erau aşteptate luna aceasta, însă se pare că acest studiu nu va mai avea loc acolo pentru că nu mai sunt atât de mulţi pacienţi în stare gravă. În acelaşi timp medicamentul este testat pe pacienţii cu Covid 19 şi în alt studiu sponsorizat de Institutul Naţional de Sănătate din SUA. Există informaţii că Gilead în sine mai susţine alte două studii.
Rezulatele acestor studii sunt foarte aşteptate pentru că, spre deosebire de hidroxiclorochină, existentă deja în multe protocoale de tratament aplicate de medici pacienţilor cu Covid, şi pentru care nu s-au făcut studii mari care să arate complicaţiile severe pe care le poate da, studiile pe remdesivir vor fi unele dintre primele studii riguroase finalizate pe scară largă.
Interesant este că, în studiile de laborator făcute pe numeroşi compuşi, înainte de izbucnirea epidemiei de SARS Cov2, cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord şi de la Universitatea Vanderbilt au descoperit că remdesivirul acţiona puternic împotriva unei mari varietăţi de coronavirusuri similare cu noul coronavirus.
Profesorul Alexandru Rafila a declarat recent că şi în România remdesivirul ar putea intra curând într-un studiu clinic coordonat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe