Studiu: Creşterea speranţei de viaţă încetineşte în ţările dezvoltate

Proporţia femeilor şi bărbaţilor care ajung la 100 de ani este sub estimările anterioare.

Urmărește
108 afișări
Imaginea articolului Studiu: Creşterea speranţei de viaţă încetineşte în ţările dezvoltate

Studiu: Creşterea speranţei de viaţă încetineşte în ţările dezvoltate

Studiul publicat în Nature Aging arată că, în ultimele decenii, creşterea speranţei de viaţă a încetinit semnificativ în ţările dezvoltate.

Cercetătorii au analizat date din perioada 1990-2019 din opt ţări cu cele mai mari speranţe de viaţă, precum şi din SUA, dar şi altele, constatând că rata de creştere a speranţei de viaţă s-a redus.

Speranţa medie de viaţă a crescut în secolul XX, cu un ritm fără precedent de trei ani pe deceniu, datorită progreselor în medicină sau vaccinurilor. Însă, conform studiului, acest ritm a încetinit, iar proporţia femeilor şi bărbaţilor care ajung la 100 de ani este sub estimările anterioare. În cazul femeilor, acest procent este de 5,1%, iar pentru bărbaţi de 1,8%.

Cercetătorii concluzionează că, pentru a atinge speranţe de viaţă de 110 ani, ar fi necesară vindecarea majorităţii cauzelor de deces de astăzi.

În schimb, creşterile semnificative ale longevităţii nu sunt probabile, susţinându-se că „lupta umanităţii pentru o viaţă lungă a fost în mare parte câştigată”.

De altfel, concluzia se prezintă în contrast cu opiniile unor susţinători ai longevităţii extreme, care consideră că schimbările în ceea ce priveşte stilul de viaţă ar putea prelungi viaţa umană până la 150-180 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici