STUDIU Cum afectează carantina calitatea somnului. Britanicii dorm puţin şi prost

  • Carantina impusă din cauza pandemiei cu noul coronavirus afectează calitatea somnului.
  • Un studiu din Marea Britanie arată că oamenii cu probleme financiare au probleme cu somnul, în contextul auto-izolării.
  • Majoritatea persoanelor tind să doarmă mai puţin şi mai prost, cu consecinţe asupra modului în care gestionează efectele carantinei
Urmărește
802 afișări
Imaginea articolului STUDIU Cum afectează carantina calitatea somnului. Britanicii dorm puţin şi prost

STUDIU Cum afectează carantina calitatea somului. Britanicii dorm prost

Mai mult de jumătate din populaţia din Marea Britanie are probleme cu somnul, din cauza carantinei impuse de către autorităţi, conform BBC. Cel puţin, asta arată un studiu realizat de către cercetători de la Colegiul londonez King şi o agenţie privată de cercetare. Cele mai afectate persoane sunt cele care se confruntă cu probleme financiare, spun specialiştii. 
 
Concret, cei mai mulţi britanici tind să doarmă mai puţin şi mai prost, în timp ce unii dorm mai mult decât de obicei, însă se trezesc obosiţi. Lipsa somnului sau un somn prea lung, dar neodihnitor afectează capacitatea oamenilor de a-şi păstra rezilienţa în timpul pandemiei cu noul coronavirus, precizează specialiştii. Aceştia consideră că persoanele tinere, femeile şi cei cu probleme financiare sunt mai afectaţi de măsura obligatorie a carantinei. 
 
„Criza actuală afectează în mod diferit oamenii, în funcţie de particularităţile sociale ale fiecăruia, incluzând aspecte fundamentale ale vieţii, precum somnul”, explică profesorul Bobby Duffy, Colegiul londonez King. 
 
Cercetarea a presupus aplicarea de chestionare online, în luna mai, asupra a peste două mii de oameni din Marea Britanie, cu vârsta între 16-75 ani. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici