- Home
- Social
- LONDRA, (19.02.2013, 16:40)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Cum influenţează panourile publicitare comportamentul din trafic al conducătorilor auto
Panourile publicitare amplasate pe marginea căilor rutiere predispun la accidente de circulaţie, întrucât influenţează într-un mod negativ comportamentul din trafic al conducătorilor auto.
Urmărește
533 afișări
Studiu: Cum influenţează panourile publicitare comportamentul din trafic al conducătorilor auto (Imagine: Andrei Pungovschi/ Mediafax Foto)
Şoferii îşi modifică viteza considerabil în trafic, în funcţie de tipul de panou publicitar pe lângă care trec, afirmă o echipă de cercetători de la Universitatea Alberta din Canada, informează dailymail.co.uk.
"Neatenţia şoferilor este una dintre cauzele principale care cauzează accidente de automobil. Cu toate acestea, se cunosc foarte puţine lucruri despre neatenţia emoţională din timpul conducerii automobilului, în ciuda unor dovezi evidente care atestă faptul că atenţia este strâns legată de emoţii", afirmă autorii studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Human Rights Watch: Israelul foloseşte apa ca armă în Gaza, într-un act de genocid
-
Judecătorii din Franţa dau verdicte în procesul istoric de viol al lui Gisèle Pelicot
-
Incendiu la Spitalul Colentina: opt pacienţi evacuaţi după ce un boiler a luat foc
În acest studiu, realizat cu ajutorul studenţilor canadieni şi a unui program de simulare computerizată, cercetătorii Michelle Chan şi Anthony Singhal au descoperit că şoferii care trec pe lângă panouri publicitare cu mesaje negative, precum "abuz", "stres", "închisoare" şi "război", tind să încetinească şi să se îndepărteze de banda pe care conduc.
În schimb, şoferii care trec pe lângă panouri ce includ cuvinte cărora le este asociată o conotaţie pozitivă, precum "bani", "celebritate", "sex" şi "victorie", au tendinţa de a accelera.
"Testele au arătat că, atunci când eşti stimulat pozitiv, atenţia ta creşte şi conduci mai bine când eşti într-o dispoziţie veselă", a declarat Michelle Chan.
"În testele mele, am descoperit totodată, atunci când am analizat timpii de reacţie faţă de anumite cuvinte-ţintă, că participanţii au reacţionat mai repede în grupul pozitiv decât cei din grupul negativ", a adăugat aceeaşi cercetătoare.
Participanţii la acest test "au condus" în cadrul a trei scenarii diferite, prin faţa a 20 de panouri amplasate pe fiecare traseu: fiecare panou includea grupuri de cuvinte pozitive, negative sau neutre.
Rezultatele studiului ar putea avea anumite implicaţii pentru companiile de publicitate, iar anumite ţări au luat deja decizia de a limita conţinuturile panourilor publicitare amplasate pe marginea şoselelor.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Orașul din România în care va ninge aproape toată luna ianuarie, potrivit meteorologilor EaseWeather
CANCAN.RO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe