- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.11.2013, 14:58)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Doar 12% dintre români care au acces la colectare selectivă folosesc containerele speciale
Aproximativ 60 la sută dintre românii care au acces la sistemul de colectare selectivă declară că separă deşeurile în gospodărie, însă numai 12 la sută le depun în containerele speciale, potrivit unui studiu efectuat de Eco-Rom Ambalaje.
Urmărește
147 afișări
STUDIU: Doar 12% dintre români care au acces la colectare selectivă folosesc containerele speciale
Dintre respondenţi, 64 la sută. au declarat că au acces la sistemul de colectare selectivă, faţă de aproximativ jumătate în 2011.
Întrebaţi dacă cunosc vreun punct de colectare separată a deşeurilor de ambalaje (hârtie, metal, plastic, sticlă), 32,4 la sută au răspuns că ştiu un astfel de loc "foarte aproape" de locuinţă, alţi 32,2 la sută spun că acesta se află "puţin mai departe" de casă, 17,5 la sută că este "destul de departe", iar 11,5 la sută nu cunosc un punct de colectare separată. Şase la sută dintre respondenţi au spus că deşeurile pentru reciclare se colectează în saci separaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Aproximativ 60 la sută dintre cei care au acces la sistemul de colectare selectivă spun că depun separat deşeurile în gospodărie, cu 24 de procente mai mult decât în 2011. Dintre aceştia, 12 la sută le depun în containerele dedicate, 14 la sută le pun în saci separaţi pentru a fi ridicate de operatorul de salubritate sau de personalul de serviciu, (14%), 15 la sută păstrează o parte din ele, 10 la sută le aruncă la gunoi odată cu resturile menajere, iar procente mai mici le dau persoanelor sărace sau le dau foc.
Cei care nu separă deşeurile declară că nu adoptă acest comportament deoarece nu au un punct de colectare în apropierea locuinţei (75 la sută), pentru că nu au suficient spaţiu în casă destinat depozitării deşeurilor colectate (48 la sută) sau pentru că nu ştiu unde se află punctele de colectare separată (40 la sută). În categoria celor care nu colectează separat se încadrează tinerii, persoanele cu venituri scăzute, persoanele cu nivel minim de educaţie, în special din regiunea Muntenia.
În ceea ce priveşte gradul de satisfacţie, 36 la sută dintre românii care au acces la sistem sunt mulţumiţi de serviciul de colectare separată din localitatea lor, cel mai ridicat nivel de satisfacţie înregistrându-se în Transilvania - 46 la sută.
Ceea ce-i nemulţumeşte pe români la serviciul de colectare selectivă este în mare parte numărul redus de puncte de colectare (pentru 21,3 la sută dintre respondenţi).
Primele trei lucruri care îi determină pe români să colecteze separat deşeurile sunt: prezenţa containerelor în apropierea locuinţei (31 la sută), campaniile de informare şi educare din media (24 la sută) şi exemplul altor persoane (18 la sută).
Studiul a fot realizat de IMAS Marketing şi Sondaje pe un eşantion de 1.010 de persoane, reprezentativ pentru populaţia cu vârsta peste 18 ani din România. Eşantionul include persoane adulte din 528 de localităţi dintre care 375 de localităţi din mediul rural şi 153 din mediul urban. Interviurile s-au desfăşurat telefonic (asistat de calculator) în perioada 16 - 25 septembrie 2013. Eroarea maximă de eşantionare este de plus/minus 3,1 la sută.
Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu autorităţile locale şi operatorii de salubritate desemnaţi, dezvoltă serviciile de colectare separată a deşeurilor de ambalaje în 450 de localităţi, Astfel, aproximativ 45 la sută din populaţia României - circa 9 milioane de români - au acces la sistemul de colectare selectivă prin cele aproximativ 17.500 pubele colorate puse la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe