STUDIU Durerile de cap frecvente "schimbă" structura creierului

  • Durerile de cap frecvente "schimbă" structura creierului, reiese dintr-un studiu american.
  • Studiul a găsit, pentru prima dată, câteva posibile cauze ale durerilor de cap frecvente.
Urmărește
808 afișări
Imaginea articolului STUDIU Durerile de cap frecvente "schimbă" structura creierului

Cercetătorii au analizat 25 de tomografii cerebrale şi au aflat că persoanele care suferă de migrene au anumite zone din creier bogate în lichid. Pentru experţi, problema ar putea fi cauzată de o disfuncţionalitate în "drenajul fluidelor" sau în eliminarea reziduurilor.

Migrenele sunt dureri de cap severe care provoacă dureri atroce, cu greaţă, slăbiciune şi sensibilitate la lumină. Simptomele pot dura zile întregi şi, în cazurile severe, pot împiedica chiar şi activităţile profesionale normale. Se estimează că 37 de milioane de persoane din Statele Unite suferă de migrene şi că aceasta costă economia americană aproximativ 11 miliarde de dolari pe an.

Studiul a examinat creierul a 25 de persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 60 de ani. Toţi erau sănătoşi şi nu prezentau tulburări cognitive, tumori cerebrale sau probleme psihologice cunoscute. 10 participanţi sufereau de migrene cronice mai mult de două săptămâni pe lună, iar alţi 10 aveau migrene episodice, relatează Science Alert.

Cele două grupuri au fost comparate cu 5 persoane de aceeaşi vârstă care nu sufereau de migrene.

Tomografiile cerebrale au arătat că persoanele care suferă de migrene aveau "mai multe spaţii perivasculare (buzunare umplute cu lichid) mărite". Aceste pungi de lichid erau localizate în principal în zona centrală de sub cortexul cerebral.

"La persoanele cu migrenă cronică şi migrenă episodică, există modificări semnificative în spaţiile perivasculare dintr-o regiune a creierului numită centru semioval", a explicat Wilson Xu, cercetător în neurologie la Universitatea California din Los Angeles, care a condus cercetarea.

Acestea sunt modificări care nu au mai fost raportate până acum şi ar putea indica o problemă în sistemul de eliminare a fluidelor din creier.

"Studierea modului în care acestea contribuie la migrene ne-ar putea ajuta să înţelegem mai bine complexitatea modului în care apar migrenele", a spus Wilson Xu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici