- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Egalitatea de şanse la locul de muncă este în scădere. Cum ajută inteligenţa artificială
- Studiile recente arată că, în ciuda tuturor eforturilor, egalitatea de gen la locul de muncă nu numai că nu avansează, ci chiar se află în scădere.
- Reprezentanţi la nivel înalt din instituţiile Uniunii Europene, angajatori şi guverne din Europa Centrală şi de Est au căutat soluţii în cadrul evenimentului online Egalitatea de şanse în epoca AI, susţinut de IBM.
Studiu: Egalitatea de şanse la locul de muncă este în scădere. Cum ajută inteligenţa artificială
Studiile recente arată că, în ciuda tuturor eforturilor, egalitatea de gen la locul de muncă nu numai că nu avansează, ci chiar se află în scădere, potrivit studiului recent lansat de IBM „Femeile, leadership-ul şi oportunităţile ratate".
Accelerată de pandemia de COVID-19, această problemă ar putea fi ameliorată de oportunităţile oferite de AI în domeniul resurselor umane. Reprezentanţi la nivel înalt din instituţiile Uniunii Europene, angajatori şi guverne din Europa Centrală şi de Est au căutat soluţii în cadrul evenimentului online Egalitatea de şanse în epoca AI, susţinut de IBM, care a avut loc miercuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Potrivit studiului, egalitatea de gen nu este încă o prioritate pentru 70% din organizaţii. Mai mult, studiul arată că numărul femeilor care se află în funcţii de conducere este în scădere, indicând că inegalitatea de gen este tot mai accentuată. Mai puţine femei ocupă funcţii de vicepreşedinte, director sau manager în 2021 comparativ cu 2019.
Acest lucru se aplică în special regiunii Europei Centrale şi de Est, aşa cum se arată în Forumul Economic Mondial Raportul Global Gender Gap. Acest clasament din 2021 plasează Polonia pe locul 75, Republica Cehă pe 78, România pe 88 şi Ungaria pe locul 99.
„Inegalitatea nu este doar nedreaptă, dar poate afecta cultura unei companii, poate împiedica inovaţia şi poate încetini progresul acesteia. Există multe bune practici pentru a ne asigura că angajaţii sunt trataţi în mod echitabil şi egal. Tehnologiile precum AI joacă un rol important. Acum, reprezentanţii companiilor ar trebui să sprijine instituţiile europene şi guvernele naţionale pentru a se asigura că Uniunea Europeană va fi capabilă să preia conducerea în utilizarea tehnologiei avansate pentru a atinge egalitatea, diversitatea şi incluziunea în afaceri, precum şi în instituţiile publice”, explică reprezentata IBM Milena Jabůrková, Vicepreşedinte în Economie digitală şi educaţie la Confederaţia Industriei din Republica Cehă.
Implicarea femeilor în domeniul tehnologiei moderne şi IT este încă foarte scăzută. Doar 1,4% dintre femeile din UE lucrează ca specialişti IT.
„IBM are o practică de lungă durată a echităţii salariale şi este ferm angajată să plătească egal pentru o muncă egală, lucru care face parte din politica noastră globală din 1935. Fiind o companie digitală, folosim tehnologii pentru a ne îndeplini acest angajament. De exemplu, am dezvoltat instrumente bazate pe AI, cum ar fi „The Compensation Advisor” cu Watson, care reuneşte toţi factorii relevanţi, cum ar fi abilităţile angajaţilor, competitivitatea salarială, dinamica pieţei locale, performanţa, potenţialul lor şi multe altele. Inteligenţa artificială ne ajută să comparăm nu numai salariile dintre bărbaţii şi femeile din fiecare grup de colegi sau să descoperim posibile diferenţe de salariu, ci şi să proiectăm şi să îndeplinim cele mai bune practici în materie de compensare, angajare, promovare şi dezvoltare a carierei pentru a preveni în primul rând apariţia inegalităţii”, spune Elvyra Šitel, expert în domeniul resurselor umane la IBM Global Business Services.
IBM a fost unul dintre cei doi reprezentanţi ai industriei care au contribuit la Grupul de experţi la nivel înalt în domeniul inteligenţei artificiale, sfătuind Comisia Europeană cu privire la un cadru de reglementare pentru AI. A solicitat în mod constant reguli clare în acest domeniu, după cum se subliniază în Poziţia IBM Policy Lab 'Regulamentul de precizie pentru inteligenţa artificială'. IBM Research a lansat tehnologii precum AI Fairness 360(AIF 360), AI Explainability 360(AIX 360) şi Setul de instrumente pentru robusteţe adversă pentru a ajuta organizaţiile să verifice şi să-şi corecteze prejudecăţile cu sistemele de AI. Compania avansează conceptul de Fişe tehnice AI care oferă care asigură transparenţa sistemelor AI într-un mod similar cu cele găsite în etichetele nutriţionale. IBM a lansat, de asemenea, un ghid pentru Etica cotidiană din inteligenţa artificială, o primă resursă de acest gen care îi va ajuta pe toţi proiectanţii şi dezvoltatorii de AI să pună întrebările corecte despre aspectele sociale şi etice ale tehnologiei pe care o creează.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36