Studiu: Jocurile video pot creşte IQ-ul copiilor

Un studiu recent arată că timpul petrecut de copii jucând jocuri video poate contribui la o creştere a IQ-ului, contrazicând ideea că gamingul dăunează dezvoltării cognitive, scrie Science Alert, care citează Scientific Reports.

Urmărește
83 afișări
Imaginea articolului Studiu: Jocurile video pot creşte IQ-ul copiilor

Studiu: Jocurile video pot creşte IQ-ul copiilor

Cercetătorii din Olanda, Germania şi Suedia au descoperit că jocurile video ar putea avea un efect pozitiv asupra inteligenţei copiilor. Studiul, publicat în Scientific Reports, a analizat obiceiurile digitale a aproape 10.000 de copii americani, cu vârste de 9-10 ani, participând la proiectul ABCD Study.

Pe parcursul a doi ani, copiii care au petrecut mai mult timp decât media jucând jocuri video au demonstrat o creştere de 2,5 puncte IQ peste media generală. Testele de inteligenţă au inclus sarcini precum citirea, procesarea vizual-spaţială şi controlul cognitiv.

În contrast, vizionarea programelor tv şi utilizarea reţelelor de socializare nu au avut un impact semnificativ asupra abilităţilor cognitive. Echipa de cercetare a spus că aceste rezultate sunt valoroase în dezbaterea despre timpul petrecut în faţa ecranului.

„Rezultatele noastre susţin ideea că timpul petrecut în faţa ecranului nu afectează negativ abilităţile cognitive ale copiilor şi că jocurile video pot chiar stimula inteligenţa”, a declarat Torkel Klingberg, neurocercetător la Institutul Karolinska din Suedia.

Cercetarea, însă, nu a investigat efectele gamingului asupra activităţii fizice, somnului sau performanţelor şcolare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici