- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.05.2021, 11:55)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Jumătate dintre salariaţi ar demisiona dacă nu li s-ar oferi flexibilitate după pandemie
- nouă din zece angajaţi îşi doresc flexibilitate în alegerea locului de unde muncesc şi a programului de muncă.
- Cercetarea a sondat opiniile a peste 16.000 de angajaţi din multiple domenii şi cu diverse poziţii, provenind din 16 ţări.
Urmărește
658 afișări
Studiu: Jumătate dintre salariaţi ar demisiona dacă nu li s-ar oferi flexibilitate după pandemie
Mai mult de jumătate dintre salariaţii de la nivel global iau în considerare demisia în cazul în care după încheierea pandemiei nu vor beneficia de flexibilitate în privinţa locului şi programului de muncă, se arată într-un studiu al EY.
Potrivit unui comunicat al EY, nouă din zece angajaţi îşi doresc flexibilitate în alegerea locului de unde muncesc şi a programului de muncă. Dacă ar putea opta, peste jumătate (54%) dintre respondenţii angajaţi ar alege un programul de lucru flexibil, în timp ce pentru 40% ar prima flexibilitatea în privinţa locului din care muncesc, conform studiului EY „Work Reimagined Employee Survey.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Cercetarea a sondat opiniile a peste 16.000 de angajaţi din multiple domenii şi cu diverse poziţii, provenind din 16 ţări.
În medie, angajaţii şi-ar dori să lucreze în regim de telemuncă între două şi trei zile după încheierea pandemiei. Odată cu relaxarea restricţiilor sanitare din ţările lor, 22% ar prefera să lucreze integral la birou, iar 33% dintre respondenţii angajaţi şi-ar dori o săptămână de lucru mai scurtă. Mai mult, două treimi consideră că productivitatea lor poate fi măsurată cu precizie indiferent de locul unde muncesc şi că acest proces nu reprezintă un impediment pentru flexibilizare.
„Oferirea unui program de lucru într-un mediu hibrid este necesară şi incontestabilă de acum înainte. Întrebările reale se referă la cum trebuie să arate acest lucru în practică, pentru a răspunde aşteptărilor grupului ţintă de angajaţi şi, în acelaşi timp, pentru a îndeplini şi cerinţele organizaţionale”, a declarat Claudia Sofianu, lider regional EY CESA, People Advisory Services.
„Peste jumătate (54%) dintre angajaţii care au participat la studiu ar lua în considerare să plece de la actualul loc de muncă după încheierea pandemiei, dacă nu li se oferă un anumit grad de flexibilitate în privinţa locului şi programului de muncă. Printre cei mai hotărâţi în a-şi schimba locul de muncă dacă nu primesc flexibilitatea dorită se numără managerii/liderii, angajaţii cu funcţii în departamentele de tehnologie şi financiare şi cei cu persoane în îngrijire. Angajaţii care cel mai probabil ar rămâne la actualul loc de muncă sunt membrii generaţiei <baby boomers>, persoanele cu o vechime de peste 10 ani la locul de muncă actual şi cei care activează în sectorul guvernamental sau în educaţie”, se arată în comunicat.
În pofida acestei aparente deschideri spre schimbarea locului de muncă în căutarea unor condiţii de lucru mai flexibile, majoritatea respondenţilor angajaţi (76%) declară că sunt mulţumiţi de locul lor de muncă, iar 93% intenţionează să rămână la actualul loc de muncă în următoarele 12 luni.
Studiul a sondat, de asemenea, atitudinea faţă de impactul telemuncii în cultura organizaţională. În opinia a aproape jumătate (48%) dintre respondenţi, cultura lor organizaţională s-a îmbunătăţit pe durata pandemiei provocate de COVID-19, în timp ce doar 31% consideră că aceasta s-a deteriorat.
În privinţa vaccinului împotriva COVID-19, 61% dintre angajaţii sondaţi doresc ca organizaţia lor să impună vaccinarea drept o condiţie prealabilă pentru lucrul de la birou. Atitudinea faţă de vaccinare variază însă de la o zonă geografică la alta.
„Dacă 66% dintre respondenţii din America de Sud consideră că organizaţiile ar trebui să impună vaccinarea tuturor angajaţilor, în zona EMEIA (Europa, Orientul Mijlociu, India şi Africa), procentul celor care sunt de acord cu această condiţie scade la 52%”, se mai arată în comunicatul EY.
Perspectiva adoptării unor condiţii de muncă mai flexibile generează o cerere mai mare pentru tehnologie, atât la sediul companiilor, cât şi la biroul de acasă. 64% dintre respondenţi au indicat că doresc o îmbunătăţire a serviciilor de tehnologie accesate la locul de muncă (de exemplu, conexiuni la internet mai rapide şi dotări de videoconferinţă), iar aproape jumătate (48%) îşi doresc ca organizaţiile lor să le îmbunătăţească echipamentele de lucru de acasă (de exemplu, monitoare şi căşti audio suplimentare). În acelaşi timp, un procent asemănător (47%) ar dori să li se ramburseze costurile cu serviciile de telefonie/conexiunile la internet de mare viteză.
Totuşi, în pofida tranziţiei către noile modalităţi de lucru şi a adoptării tehnologiilor pentru întâlniri virtuale, 67% dintre respondenţi şi-ar dori să călătorească în regim moderat spre frecvent în interes de serviciu, după încheierea pandemiei provocate de COVID-19, un procent în creştere faţă de 49% înregistrat în ediţia anterioară a studiului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe