- Home
- Social
- (07.01.2022, 10:36)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Mai multe ţări ar putea înregistra temperaturi extreme periodic. Unde vor fi cele mai mari creşteri
- Aproape toate ţările de pe Pământ ar putea avea parte de ani extrem de călduroşi o dată la doi ani până în 2030, potrivit unui nou studiu realizat joi, care evidenţiază contribuţia exagerată a emisiilor provenite de la principalii poluatori ai lumii.
- Studiul a combinat datele privind emisiile istorice şi angajamentele făcute înainte de summitul COP26 privind clima pentru reduceri de la cei mai mari cinci emiţători - China, SUA, Uniunea Europeană, India şi Rusia - pentru a face predicţii regionale de încălzire până în 2030.
Urmărește
645 afișări
STUDIU Mai multe ţări ar putea înregistra temperaturi extreme periodic. Unde se vor fi cele mai mari creşteri
Cercetătorii au constatat că 92% din cele 165 de ţări studiate se aşteaptă ca, la fiecare doi ani, să se confrunte cu temperaturi anuale extrem de ridicate, definite ca fiind un an călduros o dată la o sută de ani în era preindustrială.
Alexander Nauels de la Climate Analytics, care este coautor al studiului publicat în revista Communications Earth and Environment, a declarat că acest lucru în sine este "foarte frapant". „Arată cu adevărat urgenţa şi modul în care ne îndreptăm spre o lume care este mult mai fierbinte pentru toată lumea".
Pentru a analiza amploarea contribuţiei celor mai mari cinci mari emiţători din lume la această predicţie, autorii au analizat care ar fi fost situaţia fără emisiile acestora din 1991, când Grupul interguvernamental de experţi privind schimbările climatice (IPCC) a avertizat pentru prima dată guvernele cu privire la schimbările climatice provocate de om. Ei au constatat că proporţia ţărilor afectate de ani extrem de călduroşi s-ar reduce la aproximativ 46%, potrivit France24.
Lea Beusch, autorul principal al studiului, de la Institutul pentru ştiinţa atmosferei şi a climei din cadrul universităţii ETH Zurich, a declarat că studiul a constatat "o amprentă clară" a acţiunilor celor mai mari emiţători la scară regională.
„Cred că acest lucru este foarte important, deoarece, de obicei, vorbim despre aceste cantităţi abstracte de emisii sau despre temperaturile globale, despre care ştim, dar pe care nu le putem simţi cu adevărat", a spus ea. „În timp ce schimbările climatice regionale sunt mult mai apropiate de ceea ce vom experimenta - vom experimenta această încălzire în ţara noastră şi această frecvenţă tot mai mare a anilor extrem de călduroşi".
Cercetătorii au constatat cel mai mare impact în ceea ce priveşte frecvenţa anilor extrem de călduroşi în Africa tropicală. „Deoarece aceasta este o regiune care, în mod tradiţional, are o variabilitate destul de scăzută a temperaturii de la an la an, chiar şi încălzirea medie moderată pe care o va experimenta, în comparaţie cu alte regiuni, o scoate cu adevărat din cadrul său climatic cunoscut", a spus ea.
Dar ea a adăugat că cele mai mari creşteri generale ale temperaturii se înregistrează în zonele nordice de latitudine înaltă, care se încălzesc într-un ritm mai rapid decât la tropice.
Autorii au subliniat că predicţia privind frecvenţa anilor extremi ar putea fi modificată dacă ţările îşi intensifică semnificativ eforturile de reducere a poluării.
Conform planurilor actuale, emisiile ar urma să crească cu 13,7% până în 2030, potrivit UNFCCC, organismul Naţiunilor Unite care se ocupă de schimbările climatice, moment în care acestea trebuie să scadă cu aproximativ jumătate pentru a menţine la îndemână limita de încălzire de 1,5 grade C prevăzută în Acordul de la Paris.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe