- Home
- Social
- (09.12.2022, 07:10)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Metoda naturală de a controla pofta de mâncare şi de a reduce caloriile
Potrivit unor oameni de ştiinţă australieni, există o cale de a ţine apetitul la distanţă şi de a reduce caloriile.
Urmărește
38667 afișări
Studiu: Metoda naturală de a controla pofta de mâncare şi de a reduce caloriile
Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul European de Nutriţie, există o metodă naturală şi nedureroasă de a limita apetitul şi de a reduce caloriile.
Potrivit unor oameni de ştiinţă de la Universitatea din Australia de Sud, consumul zilnic de doar 30-50 de grame de migdale (aproximativ două porţii) ajută la reducerea aportului de energie cu 300 de calorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
Pe scurt, o mână de fructe uscate s-ar putea dovedi de nepreţuit pentru cei care încearcă să slăbească. „Ratele de exces de greutate şi obezitate sunt preocupări majore de sănătate publică, iar modularea apetitului printr-un răspuns hormonal îmbunătăţit poate fi cheia pentru promovarea managementului greutăţii”, explică Dr. Sharayah Carter,
„Cercetarea noastră a analizat hormonii care reglează apetitul şi modul în care nucile, în special migdalele, pot ajuta la controlul apetitului. Şi am arătat că cei care mănâncă migdale experimentează modificări ale hormonilor care reglează foamea şi că aceştia ar putea contribui la o reducere a aportului de alimente”.
Cercetătorii australieni au descoperit că, printre 140 de voluntari, cei care au mâncat migdale au prezentat răspunsuri cu 47% mai mici la peptida C, cu o sensibilitate îmbunătăţită la insulină şi un risc redus de a dezvolta diabet şi boli cardiovasculare.
De asemenea, au avut cantităţi mai mari de polipeptidă insulinotropă dependentă de glucoză (cu 18% mai mult), glucagon (39% mai mult) şi polipeptidă pancreatică (44% mai mult). Toţi hormonii care afectează apetitul: glucagonul trimite semnale de saţietate către creier, în timp ce polipeptida pancreatică încetineşte digestia, reducând aportul alimentar.
„Migdalele sunt bogate în proteine, fibre şi acizi graşi nesaturaţi, care pot contribui la proprietăţile lor de saţiere şi pot explica de ce au fost consumate mai puţine calorii”, explică dr. Carter.
Celor care susţin că, până la urmă, cu 300 de calorii mai puţine la o masă nu sunt prea multe, oamenii de ştiinţă le răspund contrariul. „Chiar şi micile schimbări pozitive ale stilului de viaţă pot avea un impact. De fapt, atunci când facem mici schimbări, avem mai multe şanse să ne îmbunătăţim sănătatea pe termen lung", afirmă Carter.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe