Studiu: Munca de acasă a adus îmbunătăţiri spaţiului dedicat biroului

La nivel global, 40% dintre angajaţii care lucrează la distanţă şi-au îmbunătăţit spaţiul dedicat biroului de acasă, iar tendinţa telemuncii va continua şi în 2022, se arată într-un studiu.

Urmărește
451 afișări
Imaginea articolului Studiu: Munca de acasă a adus îmbunătăţiri spaţiului dedicat biroului

Studiu: Munca de acasă a adus îmbunătăţiri spaţiului dedicat biroului

Fenomenul lucratului de acasă a caracterizat o bună parte a ultimilor doi ani, cu circa 30% dintre angajaţii români desfăşurându-şi activitatea în afara biroului în acest interval, în contextul pandemiei şi al crizei sanitare. În România, 50% dintre companiile din sectorul business au preferat modelul full remote, în timp ce 45% dintre acestea au optat pentru un program hibrid.

Fie că vorbim despre un model de lucru hibrid sau în totalitate de acasă, această nouă realitate a determinat o creştere bruscă a cererii pentru amenajarea spaţiilor dedicate biroului la domiciliu în ultimii doi ani, potrivit unui studiu realizat de Velux.

Conform studiului, 40% dintre cei care lucrează de acasă cel puţin o zi pe săptămână au efectuat deja modificări pentru îmbunătăţirea spaţiului dedicat biroului de acasă. De asemenea, unul dintre cei mai importanţi factori pentru un spaţiu dedicat muncii este prezenţa luminii naturale, imediat după echipamentele IT sau de birou.

Potrivit studiului global, 56% dintre respondenţi sunt de părere că unul dintre principalele avantaje îl reprezintă timpul câştigat pe care îl alocau înainte deplasării între domiciliu şi birou, 47% consideră că economisesc bani de mâncare, îmbrăcăminte şi transport, în timp ce acelaşi procent de 47% susţin că munca de acasă le oferă mai multă flexibilitate în programul zilnic. Referitor la beneficiile personale, 75% dintre participanţii la studiu se simt mai liberi atunci când lucrează de acasă, 70% au răspuns că au mai mult timp liber şi tot 70% cred că telemunca le îmbunătăţeşte per total calitatea vieţii.

Specialiştii sunt de părere că modul de a lucra de acasă sau hibrid va continua cel mai probabil pe termen lung.

Potrivit realizatorilor studiului, 59% dintre cei care lucrează de acasă consideră că lumina naturală este extrem de importantă pentru ei, urmată de temperatura camerei (58%) şi de aerul curat (56%). Cu toate acestea, doar 49% sunt cu adevărat mulţumiţi de lumina naturală de care dispun în spaţiul de lucru de acasă.

Conform comunicatului companiei, 16% dintre cei care lucrează acasă şi-au transformat deja mansarda într-un spaţiu menit să sprijine munca la domiciliu.

„Oamenii au trăit şi au lucrat în acelaşi spaţiu în toată această perioadă, şi vor continua să o facă şi de acum înainte, iar în unele cazuri, amplasarea spaţiului de lucru nu oferă cea mai bună lumină naturală sau acces la aer proaspăt. Spaţiul în care lucrăm nu trebuie să fie doar un loc care să ne facă să ne simţim confortabil şi productivi, ci ar trebui să ne ajute şi să ne menţinem sănătatea. Îmbunătăţirea accesului la lumina naturală şi aer curat sunt esenţiale pentru bunăstarea noastră mentală şi fizică”, a declarat Noemi Ritea, director de piaţă pentru Velux Romania şi Moldova.

Conform datelor companiei, optimizarea suprafeţei utile din casă şi luarea în considerare a luminii naturale în procesul de amenajarea a unei camere, a făcut ca numărul celor care caută montarea de ferestre noi să fie în continuă creştere la nivel mondial. 7% dintre cei care lucrează de acasă şi-au montat deja ferestre noi sau le-au înlocuit pe cele existente, cu scopul de a-şi îmbunătăţi spaţiul de lucru de acasă, acest aspect fiind una dintre priorităţile lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
studiu,
angajaţi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici