Studiu: Numărul atacurilor cibernetice a crescut cu 150% în comparaţie cu anul trecut

  • Numărul atacurilor cibernetice a crescut în trimestrul al treilea al acestui an cu 150% în comparaţie cu perioada similară a anului trecut.
  • Aceasta este una dintre concluziile unui studiu realizat de Kaspersky, o companie globală de securitate cibernetică.
Urmărește
162 afișări
Imaginea articolului Studiu: Numărul atacurilor cibernetice a crescut cu 150% în comparaţie cu anul trecut

Studiu: Numărul atacurilor cibernetice a crescut cu 150% în comparaţie cu anul trecut

Studiul a evidenţiat faptul că numărul atacurilor cibernetice a crescut în trimestrul al treilea al acestui an cu 150% în comparaţie cu perioada similară a anului trecut. Totuşi, numărul atacurilor înregistrate în 2020 este în scădere. În trimestrul al treilea sunt cu 73% mai puţine atacuri decât în trimestrul al doilea.

Restricţiile cauzate de pandemie au sporit dependenţa utilizatorilor de serviciile online, astfel încât în primele două trimestre ale anului a existat o creştere a atacurilor. Cel mai mare număr de atacuri dintr-o singură zi a totalizat 323 şi a fost înregistrat pe 2 iulie.

Atacurie vizează în special companiile care utilizează din ce în ce mai des munca la distanţă.

„Multe companii nu erau pregătite pentru lucrul de la distanţă sau nu considerau că activele lor web sunt de importanţă critică. De exemplu, am primit mai multe solicitări de la organizaţii, cum ar fi cele producătoarei de măşti, care au fost victime ale atacurilor DDoS", a explicat Alexey Kiselev, din echipa Kaspersky.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici