- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu. O treime dintre părinţi spun că învăţământul tradiţional pregăteşte insuficient copiii pentru viaţă
- Reveal Marketing Research a realizat un studiu despre percepţia părinţilor români cu privire la educaţie.
- O treime dintre români consideră că învăţământul tradiţional pregăteşte în mică şi în foarte mică măsură un copil pentru viaţă.
- Mulţi părinţi ar fi dispuşi să plătească chiar şi până la 500 lei pentru dezvoltarea copiilor.
Studiu. O treime dintre părinţi spun că învăţământul tradiţional pregăteşte insuficient copiii pentru viaţă
Reveal Marketing Research a realizat un studiu despre percepţia părinţilor români cu privire la educaţie.
Astfel, o treime dintre români consideră că învăţământul tradiţional pregăteşte în mică şi în foarte mică măsură un copil pentru viaţă. De aceea, mulţi părinţi ar fi dispuşi să plătească chiar şi până la 500 lei pentru dezvoltarea copiilor.
Rugaţi să evalueze învăţământul tradiţional, o treime dintre români consideră că acesta pregăteşte în mică şi în foarte mică măsură un copil pentru viaţă, în timp ce 37% declară contrariul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
Majoritatea părinţilor (76%) declară că ar fi dispusă să plătească pentru activităţi aliniate intereselor copiilor. Cei mai mulţi dintre respondenţi (31%) ar aloca între 300-500 lei pe lună pentru a le oferi copiilor posibilitatea de a studia în domeniile lor preferate. În plus, 20% dintre părinţi sunt şi mai generoşi, declarând că ar investi chiar şi peste 1000 lei.
Potrivit studiului, românii se arată foarte preocupaţi de dezvoltarea copiilor lor şi îi încurajează să îşi urmeze pasiunile. Astfel, 8 din 10 părinţi sunt de părere că un copil ar trebui să îşi aleagă singur domeniile de interes pentru el. Se observă, totuşi, o diferenţă între segmentele analizate. Familiile cu venituri mai ridicate şi cu un nivel de educaţie mai înalt sunt mult mai deschise în a le oferi copiilor libertatea de a alege un domeniu de interes (85%), comparativ cu familiile cu venituri mai scăzute (67%).
Întrebaţi ce domenii consideră că ar fi atractive pentru copiii lor, respondenţii menţionează în cea mai mare măsură limbile străine (66%). Apoi, mai mult de jumătate dintre părinţi (58%) menţionează activităţile de dezvoltare personală. Abilităţile de vorbit în public sau învăţarea bunelor maniere sunt cunoştinte apreciate pozitiv de către părinţi.
Alte activităţi selectate de către respondenţi sunt: sporturile individuale (52%), sporturile de echipă (46%), cursurile de antreprenoriat (44%) şi activităţile din domeniul IT (42%) (codare, web design, grafică pe calculator, robotică).
Comparativ cu restul activităţilor, datele arată un interes mai scăzut pentru artă (teatru, pictură, desen, canto, cunoaşterea unui instrument muzical) – doar 28% dintre părinţi consideră că aceste activităţi ar fi interesante pentru copiii lor.
Se observă, aşadar, tendinţa românilor spre domenii care fie au un impact pozitiv asupra sănătăţii copiilor, fie spre domenii care sunt percepute în societate drept cariere pragmatice sau stabile. Deşi mulţi dintre copii pot fi interesaţi de activităţi artistice, părinţii tind să nu pună preţ pe acestea.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.