- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.01.2025, 22:01)
- Iris Dutescu
Studiu. Oamenii de ştiinţă au descoperit sute de factori genetici de risc pentru depresie
- Un studiu global a identificat 300 de factori de risc genetic pentru depresie necunoscuţi anterior, deoarece a inclus un eşantion de populaţie mult mai larg, potrivit The Guardian.
- Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aproximativ 280 de milioane de oameni suferă de depresie.
Urmărește
399 afișări
O serie de factori, inclusiv evenimentele traumatice din viaţă, problemele de sănătate fizică şi stresul, pot creşte riscul de a dezvolta depresie, însă aceasta are şi o componentă genetică.
O echipă internaţională de cercetători, condusă de Universitatea din Edinburgh şi King's College din Londra, a studiat informaţii genetice de la peste cinci milioane de persoane din 29 de ţări, dintre care una din patru are origini non-europene.
Studiul, publicat în revista Cell, a descoperit 700 de variaţii în codul genetic al participanţilor, legate de dezvoltarea depresiei, dintre care aproape jumătate nu fuseseră asociate cu această afecţiune până acum.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi
-
Liderul Transnistriei vizitează Moscova în contextul crizei energetice
-
Premierul Franţei: Trebuie să rămânem fermi în faţa „noii dezordini mondiale” întruchipate de Musk
Aceste mici modificări ale ADN-ului sunt legate de neuronii din mai multe regiuni ale creierului, inclusiv din cele care controlează emoţiile.
Autorii consideră că descoperirile le vor permite oamenilor de ştiinţă să prezică mai bine riscul de depresie, indiferent de etnia pacientului, şi să dezvolte opţiuni de tratament mai diverse, contribuind la reducerea inegalităţilor în materie de sănătate. Studiul a calculat că 308 gene au fost asociate cu un risc mai mare de depresie.
Cercetătorii au examinat peste 1.600 de medicamente pentru a vedea dacă acestea au un impact asupra genelor respective. Faţă de antidepresive, studiul a identificat că Pregabalin, utilizat pentru durerea cronică, şi Modafinil, utilizat pentru narcolepsie, au, de asemenea, un efect asupra acestor gene şi, prin urmare, ar putea fi utilizate pentru a trata depresia. Ar fi necesare studii şi studii clinice suplimentare pentru a explora potenţialul acestor medicamente la pacienţii cu depresie, au spus autorii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Procurorii DIICOT fac cercetări în cazul centrelor pentru copiii cu dizabilităţi din Târgu Mureş
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1056. Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi / NATO lansează o operaţiune navală pentru protejarea infrastructurii din Marea Baltică / Un nou atac cu dronă a avariat o instalaţie industrială din regiunea Saratov din Rusia
-
ieri, 22:42
Tudorel Toader: Eu cred că ar trebui să poată candida Călin Georgescu