- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (09.06.2015, 17:01)
- Elvira Gheorghita
STUDIU: Pacientul cu hepatită C are nevoie de sprijin pentru schimbarea stilului de viaţă
Pacientul cu hepatită C are nevoie de asistenţă medicală, de îndrumare pentru accesul la tratament şi de sprijin pentru a pune în practică recomandările medicilor, dar şi pentru modificarea stilului de viaţă, potrivit unui studiu prezentat marţi.
Urmărește
1273 afișări
STUDIU: Pacientul cu hepatită C are nevoie de sprijin pentru schimbarea stilului de viaţă (Imagine: Shutterstock)
Studiul calitativ "Hepatita C - Perspective asupra îngrijirii de durată", realizat în Dobrogea, de Fundaţia Baylor România, relevă faptul că îngrijirile medicale sunt satisfăcătoare pentru faza acută a bolii, dar răspund în mai mică măsură nevoilor pacientului cronic cu hepatită C (HCV), care are nevoie de îngrijiri medicale şi asistenţă de lungă durată.
Pe lângă asistenţa medicală de care are nevoie, bolnavul necesită îndrumare pentru acces la tratament şi sprijin pentru a pune în practică recomandările specialiştilor, dar şi pentru modificarea stilului de viaţă.
"În sistemul public de sănătate, pacientul depistat cu HCV parcurge un drum anevoios pentru a intra în tratament. Pacientul care are o condiţie socială modestă este de multe ori descurajat de birocraţia necesară pentru accesul la terapie şi renunţă să se mai trateze", a declarat Ana-Maria Schweitzer, director executiv Baylor România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
După un an şi două luni, marinarul român răpit de rebelii Houthi în Yemen a fost eliberat
-
Kelemen Hunor dezvăluie cum a ajuns Crin Antonescu pe lista scurtă pentru prezidenţiale
-
Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în următoarele 100 de zile şi îl avertizează pe Putin: O putem face pe calea uşoară sau pe calea grea - şi calea uşoară este întotdeauna mai bună
Ana-Maria Schweitzer a adăugat că sistemul de îngrijiri pentru hepatita C este mai degrabă potrivit pentru cazurile de urgenţă, decât pentru boala cronică.
Directorul executiv Baylor România a mai spus că pacientul cu boală cronică are şi anumite probleme sociale şi psihologice, de aceea evaluarea psihologică trebuie să fie luată în calcul în tratamentul acestora.
"Organizaţia noastră îşi asumă organizarea unui program care să ajute pacienţii să înţeleagă ce schimbări urmează în viaţa lor, care sunt modificările comportamentale, orientarea pacienţilor prin sistemul medical, mai ales că uneori este dificil de înţeles cum poţi avea acces la toate facilităţile pe care ţi le oferă sistemul. Studiul este un punct de plecare pentru autorităţi", a spus Ana-Maria Schweitzer, precizând că Fundaţia Baylor România va investi 1,5 milioane de dolari în regiunea Dobrogea, pentru diagnosticarea şi testarea pacienţilor.
Potrivit directorului executiv al fundaţiei, contează dacă există echipă multidisciplinară, planuri de tratament, manager de caz, suport pentru ca pacientul să facă faţă bolii cu care se confruntă, iar în acest sens, parteneriatul între sistemul public de sănătate şi organizaţiile nonguvernamentale reprezintă soluţia îmbunătăţirii sistemului de îngrijiri de durată pentru pacienţii cu HCV.
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat că autorităţile au nevoie de serviciile pe care le oferă Fundaţia Baylor România.
"Noi, autorităţile, avem nevoie de serviciile acestei fundaţii. Ce face Fundaţia Baylor România în Dobrogea ar trebui să se extindă la nivel naţional. Cât timp voi fi eu la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, voi susţine acest parteneriat şi voi face tot posibilul ca el să funcţioneze în beneficiul pacientului", a spus Vasile Ciurchea.
Preşedintele CNAS a precizat că organizaţiile nonguvernamentale pot prelua cu succes o parte din sarcinile medicilor, privind informarea, îndrumarea pentru acces la tratament şi consilierea psihologică a bolnavului depistat cu HCV.
"Astfel, pacientul va reuşi să înţeleagă mai bine mesajele transmise de medicul specialist şi să aplice schema de tratament mai corect. Un pacient informat are şanse de vindecare mai mari", a adăugat Ciurchea.
Citește pe alephnews.ro: Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în 100 de zile. Cum este afectată România de înghețarea liniei frontului
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Preşedintele CNAS: Pacienţii cu hepatită C ar putea plăti o parte din medicaţie dacă nu respectă tratamentul
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe