STUDIU Pandemia face somnul bun. Persoanele care lucrează de acasă dorm mai bine

  • Telemunca poate avea efecte pozitive asupra orelor de odihnă.
  • Un studiu din Germania arată că oamenii care nu merg fizic la job, dorm mai mult şi mai bine.
  • Medicii recomandă între 7 şi 9 ore de somn pe noapte.
Urmărește
165 afișări
Imaginea articolului STUDIU Pandemia face somnul bun. Persoanele care lucrează de acasă dorm mai bine

STUDIU Pandemia face somnul bun. Persoanele care lucrează de acasă dorm mai bine

Pandemia poate avea şi efecte pozitive asupra populaţiei. Cei care lucrează de acasă dorm mai bine pentru că nu mai sunt nevoiţi să parcurgă drumul, probabil destul de aglomerat, până la locul de muncă.
 
Astfel, contextul actual poate avea o influenţă bună asupra orelor de odihnă. O arată un studiu făcut de Panelul Socio-Economic la care au participat 6.500 de respondenţi din Germania. 
 
În România, lucrurile sunt asemănătoare, mulţi oameni au lucrat sau încă mai lucrează de acasă. 
De exemplu, Andreea are 24 de ani şi e specialist în comunicare, ea a lucrat în timpul stării de urgenţă de acasă şi ne-a vorbit despre calitatea somnului.
 
„Perioada în care am lucrat de acasă pentru mine a fost destul de dificilă pentru că mi-a lipsit foarte mult interacţiunea cu colegii, iar asta s-a resimţit oarecum şi în programul de somn şi în calitatea somnului. Nu aveam foarte mult feedback de la ei chiar dacă făceam întâlniri şi aveam discuţii”, a spus Andreea Bocăneală, specialist în comunicare.
 
Bianca are 25 de ani şi lucrează în comunicare şi HR, ea zice că a dormit mult mai bine şi a câştigat timp în fiecare zi.
 
„Eu am câştigat două ore, cel puţin, pe zi. Plus timp pe care puteam să-l fac fac acasă făcând mâncare, făcând curăţenie sau orice altceva şi cu siguranţă am dormit mai bine, dat fiind faptul că nu aveam grija de mâine, cu ce să mă îmbrac, să nu pierd mijlocul de transport în comun, griji pentru mâine la job, să intru mai repede, deci eram aici la doi metri distanţă”, a afirmat Bianca.
 
Psihologul Elena Stroe ne explică în ce fel ne poate afecta lipsa somnului.
 
„Are un efect asupra modului în care noi avem starea pe tipul zilei, dacă suntem creativi, dacă suntem capabili să rezolvăm problemele. Se întâmplă uneori să ne trezim mai anxioşi, mai supăraţi, noi zicem porniţi pe harţă, asta datorită lipsei somnului pentru că noi nu oferim suficient timp creierului, pentru că în timpul somnului are loc acea plasticitate a creierului, capacitatea creierului de a se adapta”, a afirmat Elena Stroe, psiholog.
 
Medicii recomandă între 7 şi 9 ore de odihnă pe noapte. Iată ce se întâmplă dacă nu se respectă acest interval.
 
„Dacă eu nu ofer acest timp creierului, în timpul zilei şi starea mea este diferită, deci da, contează foarte mult absenţa unei ore, unei ore şi jumătate de somn”, a continuat aceasta.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici