Studiu: Părinţii cu umor pot avea relaţii mai bune cu copiii

  • Un studiu recent publicat în revista PLOS One sugerează că folosirea umorului în creşterea copiilor poate avea beneficii semnificative pentru relaţiile familiale.
  • Cercetătorii de la Penn State College of Medicine au descoperit că umorul poate fi un instrument valoros pentru părinţi.
Urmărește
63 afișări
Imaginea articolului Studiu: Părinţii cu umor pot avea relaţii mai bune cu copiii

Studiu: Părinţii cu umor pot avea relaţii mai bune cu copiii

„Umorul îi poate învăţa pe oameni flexibilitatea cognitivă, ameliorează stresul şi promovează rezolvarea creativă a problemelor şi rezilienţa", explică Dr. Benjamin Levi, pediatru şi autor senior al studiului.

El adaugă, bazându-se pe experienţa personală: „Tatăl meu a folosit umorul şi a fost foarte eficient. Eu folosesc umorul în practica mea clinică şi cu proprii mei copii".

Studiul a implicat un sondaj online cu 312 participanţi, cu vârste între 18 şi 45 de ani. Rezultatele au arătat că peste 70% dintre respondenţi consideră umorul o tehnică parentală eficientă. Mai mult, cei care au o relaţie bună cu părinţii lor au fost cu 43% mai predispuşi să declare că părinţii lor au folosit umorul în creşterea lor.

Lucy Emery, primul autor al studiului, „În timp ce relaţiile părinte-copil sunt mai afectuoase decât relaţiile de afaceri, situaţiile stresante se întâmplă foarte des atunci când sunt părinţi. Umorul poate ajuta la difuzarea acestei tensiuni şi ierarhii şi poate ajuta ambele părţi să se simtă mai bine într-o situaţie stresantă".

Cercetătorii au observat, de asemenea, o tendinţă interesantă: participanţii care au crescut în familii unde umorul era prezent sunt cu aproape 30% mai înclinaţi să folosească sau să planifice să folosească umorul în creşterea propriilor copii.

„Speranţa mea este că oamenii pot învăţa să folosească umorul ca un instrument eficient de parenting, nu numai pentru a difuza tensiunea, ci şi pentru a dezvolta rezilienţa şi flexibilitatea cognitivă şi emoţională în ei înşişi şi a o modela pentru copiii lor", concluzionează Dr. Levi.

Studiu a fost publicat în revista PLOS One.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici