Studiu: Pofta, motivul principal pentru care românii iau gustări între mese

  • Un nou studiu arată că pofta este principalul motiv pentru care românii adoră să mănânce gustări între mese.
  • 39% dintre români recunosc că gustările fac parte din rutina lor zilnică, iar 41% le consumă de câteva ori pe săptămână.
Urmărește
74 afișări
Imaginea articolului Studiu: Pofta, motivul principal pentru care românii iau gustări între mese

Studiu: Pofta, motivul principal pentru care românii iau gustări între mese

Cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research a avut ca scop analiza obiceiurilor şi preferinţelor românilor în ceea ce priveşte consumul gustărilor între mese, un comportament alimentar des întâlnit în viaţa de zi cu zi.

Rezultatele arată că românii sunt mari iubitori de gustări între mese, 39% dintre ei obişnuind să le consume zilnic, în special femeile (45%, comparativ cu 33% în cazul bărbaţilor), iar 41% de câteva ori pe săptămână.

Cele mai populare alegeri sunt gustările dulci (58%), urmate de cele sărate (56%) şi sănătoase (37%). Persoanele de peste 55 de ani şi cele din oraşe preferă mai mult gustările sănătoase, mai arată studiul.

Pofta este principalul motiv pentru care românii aleg să consume gustări între mese (65%), în special în rândul tinerilor din Generaţia Z (79%). Pe de altă parte, cei cu vârste între 35 şi 44 de ani consumă gustări pentru a avea mai mult energie pe parcursul zilei (35%).

34% dintre români sunt interesaţi de gustări care oferă beneficii pentru sănătate, cum ar fi energie sau imunitate. Această tendinţă în creştere poate fi explicată printr-o conştientizare tot mai mare a importanţei unui stil de viaţă sănătos, în special în rândul persoanelor cu venituri mai mari, care locuiesc la oraş, unde accesul la informaţii şi produse sănătoase este mai facil.

Referitor la obiceiurile de cumpărare, majoritatea românilor preferă să se aprovizioneze de la supermarketuri şi hypermarketuri (72%), iar doar 20% cumpără din magazinele mai mici, din proximitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici